Avatud talude päevi külastas üle 200 000 inimese

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Avatud talude päev.
Avatud talude päev. Foto: MERIT LEHTSALU

18. ja 19. juulil peetud Avatud talude päevadel tehti 213 000 külastust, mis on aegade parim tulemus. Üle Eesti oli möödunud nädalavahetusel avatud 281 talu.

«Uskumatu, aga külastuste arv purustas taas rekordeid. Eriti on seda näha Lõuna-Eestis,» tõdes Põllumajandusuuringute Keskuse maaelu võrgustikutöö osakonna juhataja Reve Lambur. «Kuigi talusid oli tänavu osalemas pea 30 võrra vähem kui eelmisel aastal, siis külastusi oli ligikaudu 20 000 võrra rohkem.» Ta lisas, et kui eelmisel aastal oli keskmine külastuste arv talu kohta 660, siis sel aastal oli see näitaja üle 780. See kõik näitab, et selline nädalavahetus on väga oodatud ja omaks võetud.

Kahel päeval avatud oli tänavu 215 talu. Mõlemal päeval lahti olnud talude esindajad tõdesid, et kui laupäeval inimesed tulevad ja jäävad kauemaks, siis pühapäev on pigem lühemaajaliste külastuste päev.

Kahel päeval käis üle 2000 külastaja kokku 25 talus, eelmisel aastal oli selliseid talusid poole vähem. 1000 ja rohkem külastust vastu võtnud talude arv jäi samaks kui eelmisel aastal, olles veidi üle 60.

«Avatud talude päevast on kujunenud suvine tippsündmus, mis toob maaettevõtteid ja talusid külastama tuhanded lastega pered – piltlikult öeldes maaõhk teeb vabaks,» lausus maaeluminister Arvo Aller. «Nädalavahetus kinnitas Covid-perioodiga kaasnenud kasvavat huvi maaelu vastu ja seda, et Eestis toodetud toitu ja kaupa hinnatakse kõrgelt. Avatud talude päevast on kujunenud positiivse maaelu maine suurim kujundaja.»

Kahe aasta külastatavus.
Kahe aasta külastatavus. Foto: Maaeluministeerium
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles