Internet on nii mõneski kohas luksuskaup (16)

Kristina Traks
Copy
Hanguv ja lausa olematu internet on üleüldine probleem, mille üle kurdavad ettevõtjad vaat et igas Eesti nurgas.
Hanguv ja lausa olematu internet on üleüldine probleem, mille üle kurdavad ettevõtjad vaat et igas Eesti nurgas. Foto: Shutterstock

Paarkümmend aastat tagasi viskasid irvhambad nalja mobiilioperaatori üle, kes vedavat oma kliente levialasse, kust nad helistada saavad. Aastad on kulunud, Eestist on saanud tunnustatud e-riik, kuid väljasõidud levialasse on endiselt paljude ettevõtjate ja netikasutajate jaoks igapäevane asi.

Kummalisel kombel ei puuduta taoline probleem vaid eraldatud metsakülasid, kus võib ehk loogilisekski pidada, et ühelgi mobiilioperaatoril pole motivatsiooni pingutada paarikümne netitarbija pärast. Tegelikult aga on hanguv ja lausa olematu internet üleüldine probleem, mille üle kurdavad ettevõtjad vaat et igas Eesti nurgas. Ja seda ajal, kus aina enam tööd tehakse üle interneti kaugtööna.

Kiiret internetti annab otsida

Ylle Tampere töötab kodukontoris kas Tallinnas Nõmmel või Saaremaal. Tema töö on tegeleda videote ja piltidega. Mõistagi on kiire internet sellises töös peamine. Aga kiiret netti pole – ei Nõmmel, ei Saaremaal ega ka Arukülas, kus Ylle varem elas.

„Eelmisel aastal oli Saaremaal mobiilne nett selline, et see küll venis, kuid midagi otseselt tegemata ei jäänud. Tele 2st öeldi, et olemegi leviaugus ja midagi seal ei levi,” kirjeldas ta. „Nõmmel pandi meile valguskaabel, aga Telia andmeside lihtsalt ei toimi nii nagu vaja. Peaks olema valguskaabliga välkkiire, aga on nii aeglane, et tööd teha ei saa. Oleme vahetanud ruuterit, paketti, aga tuleb vihm ja kõik venib.”

Tampere ütles, et muidugi on ka teenusepakkujaga räägitud, aga lahendust pole.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles