PUHKUS HIIUMAAL! Teejuht, kus ööbida ja kõht täis süüa

Copy
Foto: Shutterstock

Millal käisid Sina viimati Hiiumaal? Kas oled üleüldse seda kaunist paradiisisaart oma elus külastanud? Kuid pole vahet, kas külastasid seda Eesti suursaart kooliekskursiooniga lapsepõlves või möödunud aastal või on sul peas küpsemas mõte sõita saarele esmakordselt, ootab see kauni loodusega, kultuuri ja ajalooliste paikadega koht sind aastaringselt. Ent eriti magus on Hiiumaale sõita suvel, sest just siis saab nautida kõike, mida sel imelisel kohal pakkuda on.

Kuna Hiiumaa on siiski piisavalt suur, siis selle külastamiseks tasub varuda aega. Reis hiidlaste juurde algab mõnusa, veidi rohkem kui tunniajase merereisiga, mis on täpselt paras aeg iseendale, et välja lülituda veel peas mõlkuvatest argipäeva mõtetest ja seada enda täielikult puhkuse režiimile. Kui soovid end tunda tõeliselt saare ajas ja ruumis jääb ühest päevast kindlasti väheks. Kuid, kus tasub ööbida ja kõht täis süüa, kui planeerid mitmepäevast ringreisi?

Kassari Puhkekeskuse hotell ja restoran Lest & Lammas

Sealt algab idülliline puhkus kadakasel Kassari saarel. Tegemist on Hiiumaa uusima ja moodsaima hotelliga, kus on 15 tuba - 9 kahekohalist tuba, 1 peretuba ja 5 apartment-tüüpi tuba. See on paik, kus puhata perega, oma armsamaga või korraldada ettevõtte koolitusi ja muid sündmus. Hotellist jalutuskäigu kaugusel on meri ja ujumiskoht ning üks saare külastajate meelispaiku, Sääretirp.

Kassari Puhkekeskus
Kassari Puhkekeskus Foto: Hiiumaale.ee

Ka kõhu saab Kassari puhkekeskuses korralikult täis, sest lisaks noobellikule hotellile asub Kassaris ka esinduslik restoran Resto Lest & Lammas, kus toitudest esikohal on värskelt püütud kala, lamba- ning muud liharoad. Resto eesmärk on pakkuda värskest toorainest valmistatud kvaliteetseid ja kohalikule köögile omaseid roogasid. Suvel on restoranis kohti 160-le külalisele. Sügisel, talvel ja kevadel on restoran avatud hotellis ööbijatele ja ettetellitud sündmustele.

Lest ja Lammas
Lest ja Lammas Foto: Hiiumaale.ee

Kassari apartment

Kui olete väiksema seltskonnaga ja hing ihkab suuremat privaatsust kui hotelli seda pakkuda saaks, siis on võimalik peatuda külaliskorteris. Üks armas ja igati hubane apartment, kus on 4 kahekohalist magamistuba, asub ühes hoones toreda Kassari külapoega. Kõik mugavused on külaliskorteris olemas: dušš ja WC, kaasaegne kööginurk kõige vajaminevaga.

Kassasi apartment asub Kassari Puhkekeskuse vahetus läheduses, kus suvisel ajal pakuvad kehakinnitust Resto Lest & Lammas ja Hiiu Õlle Koda, millest viimases saab pea korralikult sumisema, ses kuuldavasti pole hiidlaste õlu, mitte nalja asi märjuke. Külalised saavad mekkimisele lisaks ka hea ülevaate hiiu õlle ajaloost, traditsioonidest ja valmistamisest.

Vetsi Talli puhkeküla ja kõrts

Tegemist on väga põneva ja idüllilise kämpingualaga, mis asub otse keset õunaaeda. Kämpinguid on kokku 11, millest 10 on tünnikujulised meenutades veinivaate ja seda põhjusega. Kokku 4 ha laiuvast õunaaiast pärit õuntest valmib Hiiu Õlle Kojas pakutav mahe Kassari õunasiider.

Erilisi mugavusi tünn-kämpingutes pole, kuid omamoodi nostalgiat ja elamusi pakuvad need küll! Ka oma karavani saab otse õunaaeda parkida või kui tegemist on seljakotimatkajatega, siis telkimisala leidub neilegi.

Veltsi Talli puhkeküla
Veltsi Talli puhkeküla Foto: Hiiumaale.ee

Lisaks asub Vetsi Talli puhkeküla kõrval vana hobuste tallihoone, millest on tänaseks saanud kõrtsihoone, kus pakutakse restoranihõngulisi kõrtsitoite. Tegemist on väga maalähedase söögikohaga, kus on au sees kohalik tooraine.

Veltsi Talli kõrts
Veltsi Talli kõrts Foto: Hiiumaale.ee

Kassariotsa puhkemaja

See on privaatsus kadakalisel poolsaarel, mis piirneb kolmest küljest merega. Puhkemaja asub vanas rannakalurite sadamas ja on mõeldud kasutamiseks aastaringselt. Maksimaalselt on võimalik majutada puhkemaja kompleksi (peamaja ja saunamaja) 12 inimest ning välja renditakse see ühele seltskonnale korraga. Seega pole karta, et keegi privaatsust rikkuma satub. Seetõttu ongi see puhkemaja meelispaigaks neile, kes armastavad vaikust ja rahu, merd ja kalapüüki.

Kassariotsa
Kassariotsa Foto: Hiiumaale.ee

Hotell Liilia – hotell Käina alevis

Hotell Liilia on väike ja armas hotell Käina keskuses ning sobib eelkõige neile, kes otsivad mõnusat ja taskukohast majutust. Hotellis on mugavad ja kodused toad.

Hotell Liilia
Hotell Liilia Foto: Hiiumaale.ee

Peaasjalikult sobib see majutusvariant teel olijatele vahepeatuseks, näiteks ratturitele, aga miks mitte ka tööspetsialistidele, kel vaja saarel paar päeva veeta. Hotellis on kokku 14 tuba 29le külalisele.

Ka meelelahutus ei asu kaugel. Lühikese jalutuskäigu kaugusel asuvad kauplused, söögikohad, ujula ja spordikeskus ning Hiiumaa uusim atraktsioon Elamuskeskus TUULETORN

Hotell Lõokese

Hotell sobib ideaalselt suuremate gruppide majutamiseks. Seetõttu on sellest kujunenud meelispaik bussigruppidele.

Lõokese
Lõokese Foto: Hiiumaale.ee

Hotellis on kokku 37 mugavustega tuba, lobby baar, saun, laste mängutuba ja kaks välibasseini, mis on alati soojad. Üks bassein on mõeldud täiskasvanutele, teine lastele.

Kõikide nende majutus- ja toitlustusvõimaluste kohta uuri lähemalt aadressilt Hiiumaale.ee

Copy
Tagasi üles