Inglismaale saab taas vabalt reisida

Alexandra Saarniit
, suvereporter
Copy
Foto: GLYN KIRK/AFP

Alates 28. juulist ei pea Eestist Inglismaale minnes eneseisolatsioonis olema. 

Praegusesse nimekirja on lisatud viis riiki, kust ei pea Inglismaale saabudes inimesed karantiini jääma. Pärast viimaste riskihinnangute analüüsimist on Ühendkuningriikide valitsus liikumispiirangud tühistanud Eestist, Lätist, Slovakkiast, Sloveeniast ning Saint Vincent ja Grenadiinidelt tulnud reisjatele. 

Muutused, mis jõustuvad alates järgmise nädala teisipäevast, on valitsusel kinnitatud mõttega, et reisijad jätkavad välismaale minnes vastutustundlikku käitumist, ning oluline on ka meeles pidada, et oldaks kursis värske informatsiooniga nii kodumaal kui ka sihtriigis. 

Euroopas võib tänase seisuga Eestist lennata pea kõikidesse riikidesse, muretsemata 14-päevase karantiini pärast. Ainukeseks erandiks on Taani, kuhu on sisenemine lubatud vaid tingimusel, et puhkus on broneeritud vähemalt kuueks ööks.

Seoses koroonaviiruse levikuga soovitab välisministeerium tungivalt vältida reisimist, välja arvatud Euroopa riikidesse, kus nakatunuid on 16 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ning kust naastes ei rakendu kahenädalane liikumisvabaduse piirang. Riikide nimekiri avaldatakse igal reedel välisministeeriumi kodulehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles