Sinilipp jõuab Eesti sadamatesse järgmisel kevadel

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Ranna majandamise keskkonnasõbralikkust ja suplusvee puhtust kinnitava Sinilipu heiskamine Pärnu rannas.
Ranna majandamise keskkonnasõbralikkust ja suplusvee puhtust kinnitava Sinilipu heiskamine Pärnu rannas. Foto: Lilli Tölp

Rahvusvaheline ökomärgis Sinilipp heisati sel suvel Tallinnas Pirita ja Pikakari randades ning Pärnu supelrannas. Eesti sadamad jäid lipu kasutamise õigusest tänavu formaalsetel põhjustel ilma, kuid taotlevad seda uuesti järgmiseks hooajaks.

Kärdla sadamakapten ja Kesk-Läänemere sadamateprojekti Smart Marinas juht Sven Kriggulson ütles, et Hiiumaa sadamad vastavad igati keskkonnakvaliteedi nõuetele ning Sinilipu märgise taotlemine on üks projektis ette nähtud tegevusi. Sadamakaptenit ei häiri, et ökomärgiste saamine edasi lükkus. Viirusekriisi järellainetuse tõttu liigub mereturiste tänavu nagunii mullusest vähem ning järgmise hooaja algul loodab vähemalt neli Hiiumaa sadamat sinise lipu heisata.

«Lõuna poolt tulevatele turistidele on see ilus sinine lipp tuttav kvaliteedimärk. Projekti Smart Marinas kaudu taotlevad lippu Kärdla, Orjaku, Roograhu ja Soela sadamad ning meie poolt on kõik kriteeriumid täidetud,» kinnitas Kriggulson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles