Tehver: USA advokaadibüroo palkamine oli avantüür (39)

Marica Lillemets
, vanemtoimetaja
Copy
Jaanus Tehver ütles, et korruptsioonivastases seaduses on advokaatidele vähe tähelepanu pööratud ja valdkond on keeruline.
Jaanus Tehver ütles, et korruptsioonivastases seaduses on advokaatidele vähe tähelepanu pööratud ja valdkond on keeruline. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tüli Eestile appi palutud USA advokaadibüroo võimaliku huvide konflikti ümber tekitab küsimusi. Milles seisneb advokaadi huvide konflikt, on peamine küsimus. Eesti advokatuuri juhatuse esimees Jaanus Tehver ei taha USA bürooga sõlmitud lepingut kommenteerida, nimetades seda lihtsalt avantüüriks.

«Mul pole piisavalt informatsiooni, et seda konkreetset avantüüri kommenteerida,» ütles Tehver eilses Postimehe otsesaates.

Ta selgitas, et advokaaditeenus on rajatud usaldussuhtele ja see omakorda põhimõttele, et advokaat tegutseb asjaajamisel ainult kliendi huvides. «Huvide konflikt tekib siis, kui ta ei saa seda sajaprotsendiliselt teha,» sõnas ta ja lisas, et riigiti on reeglid erinevad. Tavaliselt sama büroo advokaadid protsessis vastaspooltel ei tegutse, aga otseselt see keelatud pole. «Eestis on huvide konflikti vältimise kohustus n-ö advokaadipõhine. Ja huvide konflikte tuleb ette kogu aeg.»

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles