Kohalik vaade E-Eesti ja hanguga konkurent lõunast

Vaidas Saldžiūnas
, Ajakirjanik, Vilnius
Copy
Läinud nädalal Brüsselist naasnud Leedu president Gitanas Nausėda (paremal) näis üsna kohmetu, kui asepõllumajandusminister Evaldas Gustas ulatas talle tänuks edukate eelarvekõneluste eest tammepärja. 
Läinud nädalal Brüsselist naasnud Leedu president Gitanas Nausėda (paremal) näis üsna kohmetu, kui asepõllumajandusminister Evaldas Gustas ulatas talle tänuks edukate eelarvekõneluste eest tammepärja. Foto: Valdas Kopūstas/15min/Scanpix

Meilgi Leedus võiks olla e-hääletamine nagu Eestis. Sellesarnased ideed kerkivad esile igal aastal, eriti enne valimisi riigis, mis on seadnud strateegilise eesmärgi saada 2030. aastaks nutika ühiskonna, nutika majanduse ja nutika valitsemisega maaks. Reaalsus on aga teel püstloodis ees justkui külm, kalk ja vihmamärg mudast sein.

Oli parasjagu teisipäeva pärastlõuna, kui Leedu õhuväe transpordilennuk C-27J puudutas Vilniuse lennuväljal maad, tuues president Gitanas Nausėda ja tema delegatsiooni tagasi neli päeva kestnud rasketelt läbirääkimistelt Brüsselis. Lahing ELi eelarve üle aastateks 2021–2027 oli möödas ning president soovis innukalt jagada häid uudiseid improviseeritud pressikonverentsil lennujaamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles