Padise elanikud lubavad metsa kaitseks moodustada inimketi (5)

BNS
Copy
Viimane suurem inimkett moodustati Tartumaale plaanitud tselluloositehasega võitlemiseks. Pildil jäädvustus sellest üritusest.
Viimane suurem inimkett moodustati Tartumaale plaanitud tselluloositehasega võitlemiseks. Pildil jäädvustus sellest üritusest. Foto: /POSTIMEES

Padise elanikud soovivad takistada Riigimetsa Majandamise Keskuse augustisse plaanitud raietegevust piirkonnas. Kui elanike soovidega ei arvestata, lubavad kohalikud moodustada metsade kaitseks ka inimketi.

Neljapäeval toimus Lääne-Harju kultuurikeskuse Padise rahvamajas avalik kogunemine, et arutada kogukonna samme kohalike metsade hoidmiseks kavandatavate raiete eest.

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) plaanib raietega alustada juba käesoleva aasta augustis.

Kogunemise kutsus kokku kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks (EMA) koostöös kohalike elanikega, kes abi leidmiseks EMA poole pöördusid. 

Vahetult pärast jaanipäeva teavitati kogukonda metsatööde toimumise piirkonnast, ajast ja mahust. Kuna vastuargumente arvesse ei võetud, esitas EMA koostöös kohalike elanikega Lääne-Harju vallale ja RMKle kaks eraldiseisvat pöördumist, toonitades Padise metsade suurt avalikku tähtsust ja vajadust kohalikud elanikud ära kuulata ning inimeste põhjendatud nõudmistega arvestada.

Raietööde korral lõhutakse roheala üldist terviklikkust, kahjustades sellega nii ala rekreatiivset kui ökoloogilist väärtust ning kahjustatakse ka kogukonna võimalusi puhkemajanduse arendamisel ja rikutakse metsade kaitsefunktsioon tuule-, müra- ja saastetõketena, leiavad metsakaitsjad.

Padise rahvamajas toimunud kohtumisel arutati edasisi juriidilisi ja poliitilisi võimalusi, kuidas kogukonnametsasid terviklike rekreatiivaladena säilitada. Üheskoos leiti, et keskendutakse juriidiliste argumentide leidmisele ja koostöö saavutamisele Lääne-Harju vallaga.

Samas langetati ka otsus, et kui raietega juba augustis alustatakse, siis koondutakse viimase metsakaitselise abinõuna rahumeelseks, aga kindlalt seisvaks inimketiks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles