Majandusministeerium tegi Aegi eelnõu maatasa (3)

Andres Einmann
Copy
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister
Raul Siem peab kohtute avaandmete lukkupanekut ettevõtlusvabaduse piiramiseks.
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem peab kohtute avaandmete lukkupanekut ettevõtlusvabaduse piiramiseks. Foto: Madis Veltman

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem jättis kooskõlastamata justiitsminister Raivo Aegi eelnõu, millega muudetaks kohtute infosüsteemi avaandmed masinloetamatuks.

Konservatiivsesse Rahva­erakonda kuuluva Siemi sõnul kujutab avaandmete sulgemine endast ebaproportsionaalset ettevõtlusvabaduse piirangut. «Riigi Teataja kohtulahendite otsingumootoris kasutatava robotilõksu rakendamise tulemuseks on olukord, kus masintöötlematuks ei muutu mitte ainult kohtulahendites sisalduvad isikuandmed, vaid kohtulahendid tervikuna,» märkis Siem.

Siem heitis Isamaasse kuuluvale Aegile ­ette, et eelnõu väljatöötamisel ei konsulteeritud mõjutatud osalistega. Ta rõhutas, et eelnõu jõustumisel toimuks tagasi­minek kohtute, juristide, advokaatide ja teiste õiguspraktikute töös, mis tähendaks nende igapäevases tegevuses tarkade lahenduste asemel käsitsi tehtava töö osakaalu tunduvat suurenemist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles