Habarovski toetusprotestidel vahistati kümneid inimesi (1)

Postimees
Copy
Habarovski krai endise kuberneri Sergei Furgali toetuseks peeti meeleavaldusi juba neljandat nädalavahetust järjest.
Habarovski krai endise kuberneri Sergei Furgali toetuseks peeti meeleavaldusi juba neljandat nädalavahetust järjest. Foto: Dmitri Morgulis/TASS/Scanpix

Habarovskis kogunes neljandat nädalavahetust tänavatele tuhandeid inimesi, kes jätkasid protestimist kuberner Sergei Furgali vahistamise ja Moskvasse toimetamise vastu. Vihma trotsides marssisid meeleavaldajad läbi linna, skandeerides Kremli-vastaseid loosungeid ja toetusavaldusi ekskuberner Furgalile.

Laupäevane protest oli märksa väiksem kui eelneval nädalavahetusel, mil see oli suurim alates meeleavalduste algusest. Ajakirjanike hinnangul kogunes tänavatele umbes 30 000 inimest, linnavalitsuse teatel aga 3500. Habarovskis vahistamisi ei toimunud, vahendab AFP.

Habarovski toetuseks avaldati meelt ka Moskvas, Peterburis ja Vladivostokis, kus politsei pidas kinni mitu inimest, vahendas proteste seirav OVD-Info. Kokku vahistati OVD-Info andmetel 70 inimest 14 linnas, muuhulgas 23 Peterburis ja 14 Moskvas. Protestid toimusid ka teistes Kaug-Ida linnades, nagu Komsomolskis Amuuri ääres ja Južno-Sahhalinskis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles