Kas koroonaviiruse teine laine on Eestis juba kohal? (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Uue viiruselaine tulekul läheb tarvis üheksa miljonit kaitsemaski, praegu on neid Eestis viis miljonit.
Uue viiruselaine tulekul läheb tarvis üheksa miljonit kaitsemaski, praegu on neid Eestis viis miljonit. Foto: Margus Ansu

Terviseameti hinnangul saab Eestis rääkida juba koroonaviiruse teisest lainest. «Vahepeal üsna olematuks taandunud haigusjuhtude arv on tõusuteel ning meil on mahukas puhang,» selgitas ameti pressinõunik Eike Kingsepp. 

Valitsuse Covid-19 teadusnõukoja liige, Tartu Ülikooli matemaatilise statistika professor Krista Fischer ei ruttaks veel teisest lainest rääkima. «Me ei tea, kas see tekkinud puhang vaibub või läheb kontrollimatult edasi. Aga minu hinnagul ei ole veel põhjust seda teiseks laineks nimetada,» ütles Fischer. 

Covid-19 tõrje teadusnõukoja juht ja Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar kinnitas ka, et Eestis pole veel teist lainet. «See on jätkuv esimene laine. Viirus ei ole mitte kuhugu läinud,» leidis ta. Lutsari sõnul saab seda näha ka arvudes, et pea iga päev on tulnud nakatunuid juurde ning täiesti nulliringi päevad on pigem erandid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles