Peatoimetaja Mart Raudsaar: Mente et manu* (9)

Mart Raudsaar
, Postimehe peatoimetaja
Copy
Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar
 
Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar  Foto: Mihkel Maripuu

Hea kolleeg Marti Aavik ütles mõned päevad tagasi, et tal on déjà-vu-tunne. Kordub taas kevadine muster: kuuleme sõnumeid, kuidas koroonaviiruse laialdane levik on vähetõenäoline ja kuidas oleme igasugusteks stsenaariumiteks valmistunud, ning kuidas seejärel järk-järgult selgub tegelik olukord. Kuid asi pole ka üksnes valitsuses või ametkondades!

Olen juuli alguses siinsamas kolumnis kirjutanud, et maski kandmine peaks olema uus sotsiaalne norm ühistranspordis ja poes, ööklubidest rääkimata. Sain hulgaliselt vastukaja üsna laias spektris, alustades sellest, et õige eesti mees maski ei kanna, kuni selleni, et maski kandmine on alistumise märk (reptiilidele) ning sellest kõigest võidavad vaid maske müüvad ärimehed.

Olles sõitnud läbi Euroopa ning näinud, milliseid jõupingutusi teevad teised riigid, ei suuda ma välja mõelda ühtegi põhjust, miks peaksime koroonaviiruse teisest lainest pääsema meie, kes me neid jõupingutusi ei tee. Kahjuks leidub meilgi selliseid «geeniusi», kes haigena väisavad kaubanduskeskusi, kinosid, ööklubisid ja sõidavad takkapihta veel mööda Eestit ringi. Supernakatajateks muudavad neid maskikandmise nõude puudumine ning karistamatuse tunne, sest reegleid ju enam eriti pole, ja kui ka oleks, siis midagi erilist nende rikkujatega ei juhtu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles