GALERII ⟩ Mässutõrjeoperatsioonil osalevad Eesti kaitseväelased said Prantsuse missioonimedalid

Brita-Maria Alas
Copy

Täna Gao sõjaväebaasis toimunud rivistusel anti Eesti kontingendi kaitseväelastele üle Prantsusmaa missioonimedalid (Médaille d´Outre Mer) ühes tänuavaldusega nende panuse eest mässutõrjeoperatsioonil.

«Tervitan Euroopa liitlaste kontingenti, kes on siin meie kõrval operatsioonil «Barkhane». Tänan teid suurepärase töö ja teenistuse eest,» ütles operatsiooni ülem kindralmajor Marc Conruyt oma kõnes.

«Tundke uhkust ja au oma teenistuse üle, kuna saavutasite midagi enamat,» ütles Eesti kontingendi vanem major Allar Eesmaa. «Enam ei räägita eestlastest või prantslastest - oleme liitlastega koos, ühine üksus! Oleme relvavennad!»

Missioonimedalitega Médaille d´Outre Mer tunnustatakse Prantsuse ja liitlassõdureid, kes on teeninud Prantsusmaa armee koosseisus välisoperatsioonidel. Täna medalitega tunnustatud Eesti kontingenti koosseisu kuulub ligemale 50 Eesti kaitseväelasest, kelle peamine ülesanne mässutõrjeoperatsioonil on baasi ja selle lähiümbruse julgeoleku tagamine.

Nigeri jõe kaldal paiknevas Prantsusmaa sõjaväebaasis on Eesti kaitseväelased teenistuses alates 2018. aastast. Praegune Eesti kontingent alustas oma neljakuulist teenistust operatsioonil «Barkhane» aprillikuus.

Prantsusmaa mässutõrjeoperatsioon Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ja seeläbi panustada Euroopa-suunalise ebaseadusliku immigratsiooni ja inimkaubanduse tõkestamisesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles