Pandeemia pandeemiate riigis

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Covid-19 tagajärjel surnud mehe matused Johannesburgis.  FOTO: Michele Spatari / afp / Scanpix
Covid-19 tagajärjel surnud mehe matused Johannesburgis. FOTO: Michele Spatari / afp / Scanpix Foto: MICHELE SPATARI/AFP/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) valitsus kehtestas 23. märtsil kiiresti range karantiini, et püüda tervishoiusüsteemi ette valmistada. Majanduslikel ja sotsiaalsetel põhjustel tuli see lõpetada ajal, mil nakatumise tase oli endiselt kõrge.

«Suure osa rahva silmis oli tegu lihtsalt haigusega, mis puudutas rikkaid, kes said reisida. Nemad olid need, kes viirust kandsid. Mõnikord slummides valgeid inimesi täis autot nähes karjuti: «Koroonaviirus!» Inimesed on hirmul, aga nad on ka harjunud ravi ja analüüsidega. Aidsist saadud õppetund on olnud tähtis,» selgitas olukorda abiorganisatsiooni Piirideta Arstid (Médecins Sans Frontiéres, MSF) Lõuna-Aafrika koordinaator Laura Triviño-Durán.

Arvamus, et Covid-19sse haigestuvad vaid valged, oli pandeemia alguses levinud ka Euroopas elavate Aafrika immigrantide seas.

Pretoria valitsuse rakendatud ennetusmeetmed pole aga mingil juhul olnud piisavad ja koroonaviirus on tabanud riiki, kus pandeemiad on kahjuks saanud tavaliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles