Vaata, mida silmas pidada, kui grillile läheb veiseliha

Copy
Foto: Linnamäe lihatööstus

Grillimise kolm kõige olulisemat alutala on kvaliteetne liha, liha õige käsitlemise tehnika ja hea seltskond. Enamik meist saab kahega neist üpris edukalt hakkama, kuid alt minnakse ikka ja jälle liha õige käsitlemisega. Mida silmas pidada, kui grillile läheb kvaliteetne veiseliha? Head nõu jagab Ammende villa peakokk Herkki Ruubel, kes sel korral grillib videos Liivimaa Lihaveise antrekooti.

Antrekoot on veise selja turjaosast lõigatud väga õrn lihatükk. Seda õigesti käsitledes saab tõelise maitseelamuse. Eelistada tasub kindlasti kodumaist veiseliha, kuna Eestimaa lihaveis kasvab maailma rikkalikumal rohumaal, kus loomi pole kunstlikult nuumatud ning seda kõike on tunda ka maitsest. 

Herkki Ruubel toob veiseliha grillimise juures välja ka selle, et lisaks kvaliteetse liha kasutamisele on äärmisel oluline ka liha õige lõikamine, mis tagab selle, et grillile asetatuna jääb see mahlane. Antrekootist tuleb lõigata umbes 3cm paksused steigid. Õhem steik kipub grillil kuivama ja kõrbema. Kel soovi võib grillile asetada ka terve suure tüki, ent sel juhul tuleb arvestada, et liha küpseb erinevalt – ääred jäävad küpsemad ja keskmine osa roosa.

Enne grillimist on soovitatav ka grillrest õliseks teha ning lasta lihal toasoojas pärast steikide lõikumist tunnikese seista. Vahetult enne liha grillile asetamist võiks selle määrida õliga, kuna see muudab liha pehmeks.

Samuti ei tohi unustada maitsestamist. Kuna veiseliha on ise rikkaliku maitsega, ei tasu sellega aga liiale minna - piisab soolast ja piprast.

Veiseliha grillimiseks on sobiv temperatuur vahemikus 250 – 300 kraadi. Peale nelja minutit tuleb lihalõigud ringi keerata ning grillida veel kolm minutit. Veiseliha grillimisel tuleb kindlasti kasutada taimerit, sest heas seltskonnas aeg lendab ning liha võib jääda grillile liialt kauaks.

Mida antrekoodi steikidele kõrvale pakkuda ja kuidas serveerida vaata juba videost!

Veelgi rohkem ideid ja retsepte rohumaaveiselihast leiab Liivimaa Lihaveise kodulehelt

Eestis asuvad ühed maailma liigirikkaimad rohumaad, mille säilitamise ja hooldamisega meie lihaveised igapäevaselt tegelevad. Tulemuseks on parim veiseliha, mis ei ole mitte ainult maitsev vaid ka tervislik – kuna niimoodi kasvanud liha on toitaineterikas ning sisaldab ohtralt kasulikke rasvhappeid ja vitamiine.

Copy
Tagasi üles