Vene sotsioloog: Putinile tuleb kasuks, et Lukašenka on nõrk ja hirmunud (19)

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Vene õigeusu kirik on kui hübriidsõja üks väeosa, ütleb Eidman. Pildil embab Vladimir Putin Venemaa õigeusukiriku pead patriarh Kirilli.  
Vene õigeusu kirik on kui hübriidsõja üks väeosa, ütleb Eidman. Pildil embab Vladimir Putin Venemaa õigeusukiriku pead patriarh Kirilli.  Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS

Vladimir Putinist kaks raamatut kirjutanud vene sotsioloog Igor Eidman, kes elab Berliinis, ütleb, et ei pääse Vene propaganda mõjust ka Läänes elades, sest Vene föderaalsed telekanalid mõjuvad välismaal elavatele venelastele vahest isegi tõhusamalt kui riigisiseselt.

Täna, 19. augustil kell 15.30 kogunevad Avatud Eesti Fondi eestvedamisel Käsmu rahvamajja Venemaa diasporaa uue laine esindajad: veebiportaali Meduza.io juht, ajakirjanik Galina Timtšenko, Eestis elav keskkonnaaktivist Jevgenia Tširikova ning sotsioloog Igor Eidman. Kõneleme Igor Eidmaniga putinliku propaganda mõjust venelastele Euroopas, tema tegevusest selle mõju vähendamisel ja sündmustest Valgevenes. Eidman märgib, et Vene raha pesu Eesti kaudu jätkub: «Leian, et tegu on väga tähtsa küsimusega, sest must raha, mida Kremli oligarhid Eesti kaudu läände veavad, töötab hiljem kui instrument, kui peamine relv hübriidsõjas. Leian, et demokraatlike riikide ülesanne on kõik need rahavoolud sulgeda.»

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles