Kulka rahasüst võib jääda oodatust väiksemaks (7)

Copy
Pürgides riiklikult tähtsaks kultuuriehitiseks, loodetakse saada rahasüst maailmakuulsa helilooja ja linna aukodaniku Arvo Pärdi nimelise muusikamaja ehituseks. Rakvere linn on alates 2008. aastast investeerinud muusikamaja ehitusse ligi miljon eurot. 
Pürgides riiklikult tähtsaks kultuuriehitiseks, loodetakse saada rahasüst maailmakuulsa helilooja ja linna aukodaniku Arvo Pärdi nimelise muusikamaja ehituseks. Rakvere linn on alates 2008. aastast investeerinud muusikamaja ehitusse ligi miljon eurot. Foto: 2009. a arhitektuurivõistluse võidutöö «tintin’na:buli» – arhitektid Kristiina Aasvee, Kristiina Hussar ja Anne Kose

Riigikogu kultuurikomisjonile laekus augusti lõpuks 32 ideekavandit, mille ehitamiseks või renoveerimiseks oodatakse kultuurkapitalilt raha. Konkurents on tihe, sest korraga võib maksta vaid kahe objekti eest. Jagatav rahasumma on kuni kaheksa miljonit eurot aastas.

«Unistus ja püüdlus on see, et tuleksid ikkagi märgilise tähendusega objektid,» ütles riigikogu kultuurikomisjoni esimees Aadu Must (Keskerakond), tuues näiteks Eesti Rahva Muuseumi, Eesti Kunstimuuseumi ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia. Nende riiklikult tähtsate kultuuriehitiste rahastamise kiitis riigikogu heaks 1996. aastal.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles