Välisministeerium andis välja reisihoiatuse (3)

Brita-Maria Alas
Copy
Helsinki lennujaam.
Helsinki lennujaam. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Välisministeerium naasis kevadel viiruse esimeses faasis kehtinud reisihoiatuse juurde ja soovitab igasugusest rahvusvahelisest reisimisest hoiduda. 

Terviseameti andmete järgi on neljapäevase seisuga Eesti Covid-19 nakkusnäitaja 16,1 (100 000 elaniku kohta). Sellest tulenevalt võivad riigid kehtestada Eestist reisijatele täiendavad piirangud. 

Viimase kahe nädalaga on koroonaviirus Euroopas jõudsalt hoogu kogunud: kui kaks nädalat tagasi oli nakkusnäitaja 16, siis nüüdseks on see kolmekordistunud. 

Välisminister Urmas Reinsalu selgitas, et seetõttu muudab välisministeerium reisihoiatust ja naaseb kevadel kehtinud soovituse juurde: «Me naaseme reisihoiatuse juurde, mis kehtis kevadel viiruse esimeses faasis,» ütles ta ja lisas, et ministeerium soovitab hoiduda igasugusest reisimisest, ükskõik mis riikidesse väljaspool Eesti piiri. 

Kui reisimine on vältimatu, palub välisministeerium täpsustada Eesti kodanikele kehtivaid reegleid vastava riigi ametkonna kodulehel, registreerida oma reisid veebilehel Reisi Targalt ning hoida silm peal olukorral ja piirangutel riigis, kuhu minnakse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles