Ülikoolilinnas on neli õpilast nakatunud koroonaviirusega

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koroonaviirus. Pilt on illustreeriv.
Koroonaviirus. Pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Eile kirjutas Postimees, et Tartu Ülikooli tudengil tuvastati koroonaviirus ning seetõttu palus terviseamet kaheks nädalaks kaugõppele saata terve õigusteaduse kolmas kursus. Tänahommikuse seisuga on Lõuna regioonis nakatunuid juurde tulnud ning lähikondsete nimekiri pikeneb. 

Lõuna regionaalosakonna juht Tiia Luht rääkis Postimehele, et amet saatis koduõppele ühe kursuse. Nakatunud tudeng ei ole haiglaravil. «Selle juhtumi juures on lähikondseid sadakond,» lisas Luht. «On ka kaks välistudengit, kes andsid positiivse Covid-19 testitulemuse, kuid nad pole õppetööle suundunud,» märkis Luht. Nimelt kahele ülikooli välistudengile tehti esimene test lennujaamas ning pärast seda on nad olnud karantiinis. «Nemad on 14 päeva isolatsioonis ja pole kordagi kooli veel jõudnud,» selgitas ta. 

Tartusse on lisandunud ka kutsehariduskeskuse nakatunud tudeng, kellel on vähemalt 20 kontaktset. «Kutsehariduskeskuse õpilane oli ise alguses lähikontaktne, kes nüüd jäi haigeks,» lausus Luht, lisades juurde, et õpilane ise muutus lähikontaktseks pärast seda, kui oli koolis käinud. 

Koroonaviirusest ei jäänud ka sünnipäevapidu puutumata. «Perekondlik, rahulik sünnipäev, kuid kahjuks tekkis seal haigus,» nentis Luht. Võru sünnipäevakoldes on hetkel koroonapositiivseks osutunud seitse inimest, kokku tähistas sünnipäeva ligi 20 inimest. 

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses ligi 200 inimest, kellest 17 on haigestunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles