Tallinna Tehnikaülikoolis lõpeb vastuvõtt avatud õppesse

BNS
Copy
Tallinna tehnikaülikool.
Tallinna tehnikaülikool. Foto: Madis Veltman

Tallinna Tehnikaülikooli avatud õppesse saab sisse astuda kuni järgmise nädala esmaspäevani. Lõppeval nädalal alustas õpinguid üle 800 inimese, kellele ülikool pakub avatud õppes rohkem kui tuhandet õppeainet.

Vaadeldes eelmiste aastate trende, võib prognoosida ka sel sügisel suuremat huvi majandus-, IT- ja inseneriteaduste vastu. Popimateks õppeaineteks on viimasel ajal olnud ITs programmeerimise algkursus, infosüsteemide arendamine ja andmetöötlus. Majandusteadustes finantsarvestus, ettevõtluse alused ja turundus. 

Õppijaid on igas vanuses ja erinevate eesmärkidega – alates värskelt gümnaasiumi lõpetanud noortest kuni väga pika töökogemusega inimesteni. On neid, kes läbivad oma rütmis bakalaureuse- või magistriprogramme, ja ka neid, kes võtavad üksikuid aineid. Tehnikaülikooli õppetöös osalemise eeliseks on teaduslik lähenemine nii teemade käsitlemisel kui ka probleemidele lahenduse leidmisel teoorias ja praktikas.

Legendaarne raadiosaatejuht Kristjan Hirmo on peagi lõpetamas turunduse bakalaureuseõpet avatud ülikoolis. Hirmo kinnitusel oleks ta õpingutega justkui sattunud analoogist digisse. Ta hakkas paljusid asju vaatama uue pilguga ning leidma uusi seoseid. «Minu jaoks on see olnud väga hea silmaringi avardaja ja praktiliste oskuste allikas,» kinnitas Hirmo.

Võrreldes eelmise aastaga on ka tööandjate huvi avatud ülikooli vastu kasvanud. Inimesed keskenduvad üha rohkem enesearengule. Kuna töötasu ei ole enam ainus motivaator, on avatud õppe vorm parim viis oma töötajaid arendada ja motiveerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles