Annetusi koguv MTÜ jätab viiendiku rahast endale (4)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
MTÜ Aitan Eestit kutsub inimesi asuma püsiannetajaks, kuid jätab inimestele ütlemata, et viiendik annetatud rahast jääb mittetulundusühingule.
MTÜ Aitan Eestit kutsub inimesi asuma püsiannetajaks, kuid jätab inimestele ütlemata, et viiendik annetatud rahast jääb mittetulundusühingule. Foto: Madis Veltman

Juunis alustas tegevust MTÜ Aitan Eestit, mille taga seisva organisatsiooni SA Southwestern Advantage kaudu on tudengid pea 20 aastat Ameerikas raamatuid müümas känud. MTÜ Aitan Eestit kogub annetusi heategevusorganisatsioonidele, jättes aga mainimata, et viiendiku saadud tulust jätab ühing endale ja abivajajateni see ei jõua. 

MTÜ Aitan Eestit on keskkond, kus saab raha annetada üheksale heategevusorganisatsioonile. Annetusi koguvad noored, kes muidu on käinud suviti Ameerikas raamatuid müümas, kuid kes koroonapuhangu tõttu tänavu sinna sõita ei saanud. Nõnda helistavad noored esmalt läbi oma tuttavad ning sõbrad, et kutsuda neid püsiannetajateks, küsides seejärel ka sõprade sõprade kontakte.

Täpselt sellise kõne said ka kaks noort Eesti avaliku elu tegelast, kes tundsid end häirituna ning nõustusid Postimehega oma kogemust jagama, ent ei soovinud oma nime teemaga seoses lehes avaldada.

Liina (nimi muudetud) sõnul helistas talle vana tuttav, kellega ta polnud kaua suhelnud. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles