Pealinna koolid rakendavad tänasest hajutatuse printsiipi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Hajutatus klassiruumis.
 
Hajutatus klassiruumis.  Foto: Mailiis Ollino

Tallinna koolid rakendavad tänasest hajutamise printsiipi ja vajaduspõhiselt osalist distantsõpet ennetusmeetmetena kasvava koroonaohu tõkestamiseks.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul rakendavad pealinna koolid tänasest alates hajutamise printsiipi, seda lähtuvalt kooli eripärast ja võimalustest. «Osaline distantsõpe on alates 8. klassidest, kuid koolidel on võimalus pakkuda seda ka varasematest klassidest, kui see on vajalik ja pidades silmas kooli eripära. Ent osalist distantsõpet ei rakendata 1.–4. klasside õpilastele, kus soovime võimalikult kaua tagada õpilastele vahetu kontaktõppe. Osalisele distantsõppele võivad koolid õpilasi saata mitte kauemaks kui nädalaks,» selgitas Belobrovtsev. «Tänaseks on vähemalt 80 protsenti Tallinna koolidest hajutamise meedet rakendanud. Me mõistame, et sellised ennetavad meetmed tekitavad ajutisi ebamugavusi, ent me teeme seda selleks, et vältida rangemaid piiranguid.»

Koolid on osalist distantsõpet korraldanud erinevalt, lähtuvalt kooli kriisiplaanist kas nädala või päevade kaupa või mõnel muul viisil. Nädala kaupa rakendavad osalist distantsõpet näiteks Tallinna Ühisgümnaasium, Kristiine gümnaasium, Laagna gümnaasium jt. Päevade kaupa näiteks Tallinna Arte gümnaasium, Tallinna 53. kool, Pelgulinna gümnaasium jt.

Linna ennetusmeetmeid – hajutamist ja osalisele distantsõppele saatmise võimalust rakendatakse koolides kuni koolivaheajani ehk 19. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles