Timo Soini: Venemaa on oluline

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini on kindel, et just tema esitab presidendivalimiste teises voorus väljakutse suursoosik Sauli Niinistöle. Enda sõnul on tal selleks kõik eeldused, olles muu hulgas ka hobuste võiduajamiste, rock’n’roll’i ja vanade heade väärtuste pooldaja.
Timo Soini on kindel, et just tema esitab presidendivalimiste teises voorus väljakutse suursoosik Sauli Niinistöle. Enda sõnul on tal selleks kõik eeldused, olles muu hulgas ka hobuste võiduajamiste, rock’n’roll’i ja vanade heade väärtuste pooldaja. Foto: Reuters/Scnapix

Soome riigipeaks kandideerivast Timo Soinist (49) on vastaskandidaatidel keeruline mööda vaadata, Põlissoomlaste juht mõjutab isegi seda, millest debattidel räägitakse. Eile Postimehele antud intervjuus ütles Soini, et tema maailm valituks mitteosutumise korral kokku ei kuku.

Poliitikaekspert Kimmo Grönlund külastas eelmisel nädalal Tallinna ning sõnas, et tõenäoliselt Paavo Väyrynen ja Sauli Niinistö tahavad kõige enam presidendiks saada. Teid nimekirjas ei olnud, miks?

Niinistö on selgelt see, kes jõuab teise valimisvooru. Väyryneni ja minu vahel valitseb aga euroküsimuse pärast suur rivaliteet. Kuid ma ei tea, miks need nn eksperdid nii arvavad, kuigi juba eelmine kord (2011. kevade parlamendivalimistel – toim) said nad valesti asjadest aru ja ei uskunud, et me võidame nii suurelt, nagu me lõpuks tegime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles