Briti sõdureid kahtlustatakse afgaani laste kuritarvitamises

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkas Helmandi tüdruk.
Burkas Helmandi tüdruk. Foto: SCANPIX

Briti sõjaväepolitsei on algatanud juurdluse seoses väidetega, et kaks nende sõjaväelast kuritarvitasid Afganistanis lapsi, kirjutab uudisteagentuur AFP.


Ajalehe The Sun andmeil on üks seersant ja üks reamees seoses selle juhtumiga vahistatud. Neid kahtlustatakse ühe afgaani poisi ja ühe tüdruku kuritarvitamises ja selle teo filmimises. Mõlemad lapsed on umbes kümne aasta vanused.

«Me oleme teadlikud sellest, et on esitatud kahtlustused seoses kahe kaitseväelase väidetava sobimatu käitumisega Afganistanis,» tunnistas Briti kaitseministeeriumi kõneisik oma avalduses. «Kuninglik Sõjaväepolitsei (eriuurimiste haru) on käivitanud selle osas uurimise. Me võtame igasuguseid selliseid kahtlustusi äärmiselt tõsiselt.»

Briti väekontingent on Afganistanis teenivates NATO rahvusvahelistes julgeolekuabijõududes (ISAFis) USA järel suuruselt teine. Valdav osa nende 9500 sõdurist teenib selle riigi lõunaosas Helmandi provintsis, kus Briti väejuhatusele alluvad ka Eesti ja Taani üksused.

Ka möödunud nädalal välja tulnud skandaalne video afgaanide laipadele urineerivatest USA merejalaväelastest oli filmitud Helmandi provintsis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles