Kuidas veenduda veebikasiino usaldusväärsuses?

Copy
Foto: Shutterstock

Online kasiinod ei ole sugugi uus teema. Veebikasiinode traditsioon sai alguse 90ndate keskel ning ajaga on nende populaarsus märkimisväärselt kasvanud. Nii on aga turvaliste ja kasutajasõbralike veebikasiinode kõrvale tekkinud paraku ka mängukohti, mis oma kasutajaid petavad.

Sarnaselt päris kasiinodele võimaldavad ka online kasiinod mängida kasiinomänge, ainult et seda igal ajal ja kasvõi omas kodus, kuna tavakasiinodest tuttavad mänguautomaadid ja paljud teised mängud on lihtsasti nutiseadme kaudu kättesaadavad. See on ka põhjus, miks nende populaarsus just pandeemia ajal märgatavalt kasvanud on — virtuaalsed hasartmängud on muutunud kodus olemise ajal heaks meelelahutuseks. Nii kasutajate suurenenud huvi, tehnoloogia arengu kui ka tiheda konkurentsi tõttu on tänaseks aga veebikasiinosid juba nii palju, et sobivaima leidmine võib olla küllaltki keeruline. Alljärgnevalt räägimegi olulisemast, millele tähelepanu pöörata, kui tahad olla kindel, et mängimiseks valitud kasiino on hea ja usaldusväärne. Näiteks hea ülevaate Soomes tegutsevatest kasiinodest ja sellest, kuidas neid võrrelda, saab kasinot leheküljelt.

Väljamaksetega viivitamine

Veebikasiinode maailm muutub pidevalt. Oma suure populaarsuse tõttu on paraku väga palju tekkinud ka selliseid mängukohti, mis on pandud toimima nii, et mängijal puudub tegelikult igasugune võiduvõimalus. Üks levinumaid väljamaksetega seotud probleeme on väljamaksega viivitamine. Piraatkasiino (ehk veebikasiino, mis on püüdnud korduvalt mängijaid petta) võib väljamakse tegemisega sihilikult viivitada, lootes, et mängija jätkab mängimist ja kaotab raha. Mängija võib küll panustada ja raha välja käia, kuid isegi, kui ta mängu võidab, leitakse ikka põhjus, miks võidusummat mitte välja käia. Teiseks võidakse kasiinodes kasutada ka petvat tarkvara, kus näiteks selle operaator võib oma äranägemise järgi tõenäosusi muuta.

Kasiinol peab olema tegevusluba

Seega, et veenduda veebikasiino usaldusväärsuses, tuleb esmalt üle vaadata, et kasiinol oleks mängulitsents. Nende saamine on keeruline, pikaajaline ja kallis protsess, mille käigus tuleb läbida mitmeid taustakontrolle nii ettevõttele kui ka selle omanikele, kuid see tagabki kasiino usaldusväärsuse.

Veebikasiinode tegevust reguleerib üldjuhul riigi hasartmänguseadus, mille kohaselt peavad kõik hasartmängukorraldajad end nõuetekohaselt registreerima ja näiteks meil Eestis hankima Maksu- ja Tolliametilt (MTA) tegevusloa. Eestis tegutseb hetkel 16 usaldusväärset kaughasartmängu litsentsi omavat veebikasiinot, kuid palju mängitakse ka litsentsi omavavates välismaa veebikasiinodes. Peamine põhjus, miks välismaa kasiinosid eelistatakse, on see, et Eesti omades on tervitusboonused ära kasutatud ning välismaa omad pakuvad sageli suuremaid kampaaniaid.

Laiemalt vaadatuna töötab enamik Euroopa veebikasiinosid Malta või Gibraltari litsentsi alusel. Kui kasiinol on litsents Maltal, Gibraltaril, Skandivaavias,  Suurbritannias või Alderney's, võid olla kindel, et see on usaldusväärne veebikasiino. Eriti heaks näitajaks loetakse just Malta litsentsi.

Kui litsentsi väljastav osapool pole pärit Euroopast, peaksid olema ettevaatlikum. Näiteks väljaspool Euroopat mängulitsentsiandjate jaoks peetakse Curacao litsentsi üldiselt ohutuks, kuid teisalt pole Costa Rica litsentsitud veebikasiinodel eriti head mainet ja neid ei kontrollita nii usaldusväärselt kui Euroopa mängulitsentse.

Lisaks soovitame alati lugeda ka veebikasiino teiste mängijate tagasisidet, sest sageli saab sealt hea pildi selle kohta, kui kasutajasõbralik kogu keskkond on ning milline on üldine hinnang kasiinole just kasutaja vaatenurgast.

Kuidas siis turvaliselt veebikasiinos alustada?

  • Vali litsentseeritud ja usaldusväärne veebikasiino ning uuri selle tausta ja teiste kasutajate tagasisidet. Hea ka, kui oskad võrrelda erinevaid veebikasiinosid, et leida endale sobivaim.
  • Uuri, milliseid mänge seal pakutakse. Usaldusväärses veebikasiinos peab olema mänge arvukalt ja mitmekesiselt ning neid parimatelt mängutootajatelt.
  • Et veebikasiino mänge mängida, tuleb end järgnevalt ka kasiino kasutajaks registreerida. Arvesta, et nagu tavakasiinodeski, saab ka veebikasiinodes mängida alates 21. eluaastast. Spordiennustusi võib teha juba aga alates 18. eluaastast. Ära kasuta valeandmeid! Isikuteavet võidakse võitude väljamaksete korral kontrollida.
  • Enne sissemaksu tegemist uuri kindlasti, milliseid makseviise kasiino kasutab. Parimad kasiinod pakuvad oma mängijatele rahaülekannete jaoks alati mitmeid võimalusi, kuid kõige populaarsemad makseviisid on tavaliselt internetipanga ülekanded ja krediitkaardimaksed.
  • Samamoodi vii end kurssi sellega, milliseid eeliseid ja boonuseid kasiino pakub ja millistel tingimustel. Konkurentsivõimelised online kasiinod pakuvad oma mängijatele atraktiivseid boonuseid nii mängukonto avamisel kui ka erinevate kampaaniate raames. Reeglid ja tingimused, mis iga boonuse kohta käivad, võivad olla muidugi erinevad, kuid neil kõigil on kaks ühist mõtet: piiratud mängude või panuste arv ning panustamistingimused.
  • Kui midagi jääb arusaamatuks, küsi julgelt täpsemat infot veebilehe klienditoelt. Ühe hea veebikasiino näitaja on ka see, kui selle töötajad hoolivad oma klientide probleemidest ning püüavad leida neile võimalikult ruttu lahendusi.
  • Kindlasti on oluline ka see, et mängukeskkond pakuks kiireid sisse- ja väljamakseid. Osad kasiinod maksavad võidusummad välja kindla ajaperioodi jooksul või leiavad põhjuse, miks võite mitte välja maksta. Viimasel juhul on tõenäoliselt tegemist ebausaldusväärse mängukohaga ja seal mängida ei tasuks.
Copy
Tagasi üles