Kõigi kolme advokaadibürooga kontaktid loonud investeerimispankur: ma ei ole Freeh’ ja Eesti riigi vahendaja (10)

Henry-Laur Allik
Copy
Ragnar Meitern saabus esmaspäeval Eestisse koos Louis Freeh’ga, et aidata teda rahapesuga seotud uurimises. Meitern sõitis Londonisse tagasi neljapäeval.
Ragnar Meitern saabus esmaspäeval Eestisse koos Louis Freeh’ga, et aidata teda rahapesuga seotud uurimises. Meitern sõitis Londonisse tagasi neljapäeval. Foto: Konstantin Sednev

Eelmisel nädalal tuli riigikogu infotunnis ilmsiks, et Louis Freeh’ advokaadibürooga võttis Eesti riigi nimel esimesena ühendust Londonis tegutsev investeerimispankur Ragnar Meitern. Kurioosne on see põhjusel, et Eestist pärit Meitern on nüüd ka hanke võitnud Freeh’ meeskonnaliige, kes hakkab Eestit rahapesuga seotud uurimises esindama. Meitern, kes koos Freeh’ga sel nädalal Eestis käis, rääkis kolmapäeval usutluses Postimehele, et aitas rahandusminister Martin Helmel (EKRE) kontakti luua ka teise kahe bürooga, kellele riik pakkumise tegi.

Kas te täna (kolmapäeval – toim) lehti olete lugenud?

Fuhh! Nägin, lugesin, ei meeldinud see pealkiri üldse (Eesti Ekspressi artikkel «Rahvusvaheline libahange ja salapärane finantsguru Louis Freeh’ skandaali südames» – H.-L. A.). Ma ei ole salapärane. Olen 25 aastat töötanud investeerimispankurina suurtes juhtivates organisatsioonides, suuremalt jaolt nõustades suurfirmasid, ettevõtteid, investoreid ja valitsusi. Konfidentsiaalsus on osa tööst. Sa lihtsalt ei saa alati kõike rääkida ja väljendada. Tegelikult olen ka Eestis töötanud eri firmadega, aidanud neil kapitali kaasata. Väide, et olen salajane – see päris nii ei ole, olen isegi kohalikus meedias mõnikord oma arvamust avaldanud.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles