ERR.ee: sotsid ei takista ministrite kandideerimist europarlamenti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar.
Rahandusminister Ivari Padar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuna rahandusminister Ivari Padar kavatseb suvel europarlamenti kandideerida, on üsna ilmne, et sotsiaaldemokraadid ei toeta IRLi ettepanekut võtta ametisolevatelt ministritelt õigus oma kandidatuur valimistel üles seada.


Esmaspäeval tuleb valitsuskoalitsioonil arutada, kas kiita heaks IRLi ettepanek võtta ametisolevatelt ministritelt õigus kandideerida suvel toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel. Koalitsiooni otsus peab olema konsensuslik, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

IRLi ettepanek tuleneb erakonna peasekretäri Margus Tsahkna sõnul vajadusest tagada keerulisel majandusaastal riigi toimimine ja samas vältida ministrite populistlikke ettepanekuid ja otsuseid. Erakonna hinnangul tuleb ministril kas loobuda oma ametipostist või mõttest kandideerida europarlamenti.

Rahandusminister ja ühtlasi Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Ivari Padar on ammu teada andnud, et kandideerib valimistel.

«Juunis tuleb rahandusministeeriumis teha palju erinevaid otsuseid ja kas ma kandideerin või ei kandideeri - ega ma tööst ja vastutusest pääse,» sõnas rahandusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles