EELARVE 2021 Kõik said eelarvest prääniku (2)

Copy
EKRE esimees rahandusminister Martin Helme, Keskerakonna juht peaminister Jüri Ratas ja Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder tutvustasid eile valitsuse eelarvekava, mis täna jõuab riigikokku.
EKRE esimees rahandusminister Martin Helme, Keskerakonna juht peaminister Jüri Ratas ja Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder tutvustasid eile valitsuse eelarvekava, mis täna jõuab riigikokku. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus kiitis eile heaks 2021. aasta riigieelarve eelnõu ja kinnitas riigi eelarvestrateegia aastateks 2021–2024. Uuest riigieelarvest selgub, et kõik koalitsioonierakonnad on tulevasse kohalike valimiste aasta eelarvesse oma valimislubadused sisse kaubelnud. Kärbetest koalitsioon vaikis.

Järgmisel aastal on riigieelarve kulutuste maht peaaegu 13 miljardit ja tulude maht üle 11 miljardi euro. See tähendab, et eelarve puudujääk küündib tuleval aastal ligikaudu 1,9 miljardi euroni. Et suuremat kärpimist vältida, võtab riik järgmisel aastal 2,3 miljardit eurot laenu. Euroopa Liidu toetusi on 2021. aasta riigieelarvesse kavandatud ligikaudu 1,4 miljardit eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles