Koolikiusaja Valges Majas (8)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Donad Trump
Donad Trump Foto: Brian Snyder/reuters/Scnapix

USA presidendivalimiste esimene teledebatt oli kestnud vähem kui 20 minutit, kui Joe Biden käratas Donald Trumpile: «Kas sa jääksid ometi vaid, mees?» Ilmselt oleks selleks ajaks sama tahtnud öelda suur osa vaatajatest. Trump kasutas eetriaega selleks, et räusata üle oma oponendist, saatejuhist, faktidest.

Presidendi leeris tõlgendasid paljud seda muidugi kui domineerimist – võitu. Sama taktikat kasutab Trump ammu, sest ega eelmistelgi valimistel aidanud teda edule pädevuse näitamine või austusväärne käitumine, vaid ikka oskus pidada verbaalseid tänavakaklusi ja valmidus vahendeid mitte valida.

Võimalik, et nüüd läks Trump siiski üle piiri. Ta demonstreeris end õela, kiusliku ja enesekesksena ajal, mil suur osa ameeriklasi on ärevil demokraatia tuleviku, majandusraskuste, teravate rassivastuolude ning muidugi koroonaviiruse pandeemia tõttu, mis on USAs nõudnud enam kui 200 000 inimese elu. Trumpi käitumine debatis ei vähendanud ilmselt ühtegi neist hirmudest, kuid ehk küünilisim tundub tema ilkumine maski kandmise üle, seda eriti eilse uudise valguses, et president on ise Covid-19sse haigestunud. Sest kuidas peaks rahvas uskuma, et Trump suudab neid kaitsta, kui ta polnud võimeline endki ohust säästma?

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles