Haridusameti juht: tänu Eesti väiksusele saame katsetada ja proovida (4)

Postimees
Copy
Haridus- ja noorteameti ette valitud Ulla Ilisson oskab esineda.
Haridus- ja noorteameti ette valitud Ulla Ilisson oskab esineda. Foto: Mihkel Maripuu

Õppimise ja õpetamise fookuses peab olema üha rohkem õppija oma soovide, vajaduste ja võimalustega, sõnas haridus- ja noorteameti peadirektor Ulla Ilisson täna rahvusvahelise hariduskonverentsi Edubest 2020 avakõnes.

Ilisson kinnitas, et haridus- ja noorteamet on õpetaja ja koolijuhi, noorsootöötaja, tugispetsialisti ja kohaliku omavalitsuse partner. «Suurandmeid ja nutikat digipööret ära kasutades saame kasvada veelgi paremaks ja muuta õppimist veelgi personaliseeritumaks,» lisas ta. 

Ilisson meenutas, et õppimine kestab kogu elu ning kord nooruses omandatud ametist ei piisa enam, et muutuvas ühiskonnas ja majandusoludes hästi toime tulla. Seetõttu ongi vaja seada esikohale personaliseeritud õpiradade toetamine ja arendamine. Tema sõnul on kõige olulisem küsimus just täiskasvanute oskuste arendamine.

Valmisolek tähendab haridus- ja noorteameti jaoks fookusteraviku suunamist digitaristu uuendamisele, õppematerjalide kättesaadavust, suurandmete kasutamist ning tehisintellekti integreerimist õppeprotsessidesse, selgitas ta.

«Ootus vastloodud riigiametile on suur, kuid väljakutsed aitavad meil ühiskonnana kasvada. Meie väiksus on meie eelis: saame katsetada, proovida ja leida võimalusi üsna kiirelt ning otsida tasakaalu traditsioonide ja innovatsiooni vahel,» tõdes ta.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles