Koolilapsed süüdistavad koju hilinemises mupo piletikontrolli (5)

Brita-Maria Alas
Copy
Validaator
Validaator Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Munitsipaalpolitsei ameti poole pöördub lapsevanem, kes kaebab, et laps on õpilaspileti või ühiskaardi valideerimata jätmise tõttu ühistranspordist välja tõstetud. Seejärel aga selgub, et mupo piletikontrolli tol päeval töös ei olnudki. Selliseid juhtumeid on ameti teatel viimasel kuul olnud juba mitu. 

Mupo poole on pöördunud mitu lapsevanemat, kes kaebavad, et nende laps on pärast piletikontrolli ühistranspordist välja tõstetud ja abitusse seisu jäetud. Pärast sisejuurdluse käivitamist, videote ülevaatamist ja piletipatrulli töögraafiku kontrollimist avastatakse, et noored on oma vanematele mingil põhjusel valetanud.

«Eile, 06.10 õhtul tõsteti minu 14-aastane poeg bussist välja, kuna tal puudus kehtiv õpilaspilet. Pojal oli ette näidata eelmise aasta õpilaspilet, kuna koolis ei ole veel selleks aastaks pilet pikendatud. Poiss pidi kõndima koju jala, pimedas ja läbi metsa. Sooviks saada selgitusi antud juhtumi kohta,» kirjutas üks lapsevanem ametile kolmapäeval. 

Mupo vastusest pahasele lapsevanemale selgus, et selline olukord ei olnud võimalik. 

«Midagi sellist Teie pojaga eile juhtuda ei saanud, sest vastavalt Covid-19 levikuga tehtud ümberkorraldustele oli eile piletikontrollil vaba päev (toimus töövahendite hoodus/puhastus/desinfitseerimine). Piletikontrolli Tallinna linna ühistranspordis eile ei teostatud,» vastas amet lapsevanemale. 

Veel ühes sarnases juhtumis selgus, et mainitud piletikontroll viibis tegelikult linna teises otsas, vastupidiselt lapse jutule. Valega välja tulnud poiss tunnistas pärast mupo vastust lapsevanemale, et oli luisanud.

Tallinna munitsipaalpolitsei amet kinnitab, et lapsi ei tõsteta ühistranspordist kunagi välja. «Ei puuduva pileti, valideerimata jätmise või õpilaspileti puudumise pärast. Siin on vajakajäämised pigem kuskil mujal, mitte meie piletipatrulli töös,» ütles ameti juhataja Aivar Toompere. Tema sõnul on lapsed ilmselt õigeks ajaks kojutulekuga hiljaks jäänud, mistõttu esinetakse pealtnäha usutava hädavalega. Seetõttu nõutakse piletipatrulli ametnikelt ka rinnakaamera kasutamist, mis aitab selliseid olukordi tulevikus lihtsamini lahendada.

«Lapsevanematel aga tasuks rohkem oma laste tegemiste vastu huvi üles näidata ja kontrollida, kus nad tegelikult käivad ning millega tegelevad,» leidis Toompere. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles