Rohelised: toetame abielu täiskasvanute vahel soost sõltumata (3)

Alexandra Saarniit
Copy
Pulmatort. Foto on illustreeriv.
Pulmatort. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Erakond Eestimaa Rohelised volikogu kuulutas reedel oma ametliku seisukohana, et toetatakse kahe täiskasvanud inimese vahelist abielu, sõltumata nende soost. Veel mõistsid nad hukka EKRE kavandatava rahvaküsitluse abielu määratlemise teemal. 

Roheliste esimees ning avalduse autor Kaspar Kurve sõnas, et loodetavasti võtavad end liberaalsetena määratlevad erakonnad samuti rohelistest eeskuju, kuna otsus on märgilise tähtsusega nii erakonna jaoks kui ka Eesti poliitika jaoks laiemalt. «On piinlik, et üks tsiviliseeritud riik aastal 2020 sellistel teemadel, nagu LGBT õigused, üldse veel debateerima peab.»

Erakonna peasekretär Joonas Laks märkis, et kuigi rohelised on rahva kaasamise pooldajad, siis antud asjas rahvaküsitlus devalveeriks rahvahääletuste tähendust, kuna tema sõnul ei seisne otsedemokraatia mõte selles, et enamus otsustaks vähemuste küsimuse üle.

«Inimeste diskrimineerimine soo, rahvuse, usu või nahavärvi pärast on mulle isiklikult ning meie erakonnale vastuvõetamatu,» selgitas roheliste peasekretär. «Kui kaks täiskasvanud inimest, sõltumata nende soost, leiavad, et abielu on miski, mis nad õnnelikuks teeb või on neile oluline, siis on see nende kahe inimese endi, mitte riigi ega kellegi teise otsustada,» lisas Laks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles