Kaamose juht: riigi tuge on tarvis ainult kolmes valdkonnas (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Raskel ajal tuleb vaadata tulevikku ja mõtelda positiivselt, leiab Marek Pohla. 
Raskel ajal tuleb vaadata tulevikku ja mõtelda positiivselt, leiab Marek Pohla. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kaamos Grupi omanik Kaido Jõeleht teatas juunis, et 500 korteriga Vikimõisa arendus Haaberstis pannakse pausile, nüüd on aga ettevõte taas valmis koppa maasse lööma. Ettevõtte juht Marek Pohla kinnitas, et rahva ostuhuvi on taastunud ning Kaamos ise palkab parasjagu samuti inimesi juurde.

Kaamos ütles äsja, et hakkab ehitama 500 korteriga arendust. Miks just nüüd?

Kevadel lõi koroonaviirus paljude koduostjate ja Kaamose plaanid sassi, kuna oldi kinnisvaraturu arengu osas äraootaval seisukohal ning lühiajaliselt oli keeruline hinnata, millises suunas turg liigub. Praegu näeme, et inimeste ostuhuvi on taastunud, ja sellest lähtuvalt otsustasimegi alustada Vikimõisa arendusega Haaberstis.

Lisaks Vikimõisale jätkasime hiljuti Hõbemetsa arendusega Haaberstis – kaks kortermaja 76 koduga, ja Vahtramäe arendusega Laagris – kolm kortermaja 84 koduga.

Olen kuulnud, et inimestel on praegu ikkagi keeruline kodulaenu saada, kuidas teie olukorda näete?

Meie kogemus näitab, et laenuturg toimib – kodulaene väljastatakse ja kommertspangad on seda ka avalikult kinnitanud. Korterite kasvanud müüginumbrid samuti toetavad seda fakti.

Kes teil uusarendustesse kortereid ostavad, pered või investorid?

Vikimõisa 500 korteriga arendusest on esimese etapi neli maja ehk 76 korterit eelmüügis. Usun, et enamik praegustest broneeringutest on ostetud esmaseks perekoduks, mitte investeeringuks, kuid 100 protsenti kindlalt seda muidugi väita ei saa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles