Galerii Riigikogus läbis esimese lugemise karusloomafarmide keelustamine

Henry-Laur Allik
Copy

Eile läbis riigikogus esimese lugemise loomakaitseseaduse ja looduskaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega keelataks aretada ja pidada loomi üksnes või peamiselt karusnaha saamiseks.

23 riigikogu saadiku (RE, SDE ja KE) esitatud eelnõu vastu olev EKRE tagasilükkamise ettepanekut ei teinud ning esimene lugemine möödus pärast kaks tundi kestnud arutelu takistuseta. Saadikutel on nüüd aega 29. oktoobrini, et eelnõule muudatusettepanekuid esitada. Eelnõu liigub tagasi keskkonnakomisjoni kätte, kes hakkab eelnõu ja selle muudatusettepanekuid uuesti arutama.

Eelnõu täiskogus tutvustanud Jevgeni Ossinovski (SDE) sõnul hakkavad algatajad survet avaldama, et see ka teisele lugemisele jõuaks. «Väga rõõmustav, et see on esimest korda parlamendi ajaloos esimesest lugemisest edasi jõudnud. See kindlasti annab lootust. Kuid ega kellelgi muidugi pole illusiooni, et nüüd koalitsioon ei püüaks takistada selle jõudmist teisele ja kolmandale lugemisele ehk ei püüaks seda parlamendi sõnavaras riiulisse panna,» rääkis Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles