Valitsuskriisi teine päev lahendust ei toonud (27)

Henry-Laur Allik
Copy
EKRE esimees Martin Helme, kelle jõuline avaldus esmaspäeva hommikul valitsuskriisi valla päästis, ei ole nõus loobuma ei abielureferendumist ega Mart Helmest valitsuses.
EKRE esimees Martin Helme, kelle jõuline avaldus esmaspäeva hommikul valitsuskriisi valla päästis, ei ole nõus loobuma ei abielureferendumist ega Mart Helmest valitsuses. Foto: Madis Veltman

Eile kohtusid Stenbocki majas kolme koalitsioonierakonna esimehed, et valitsuskriisi maandada, kuid tulemuseta. Kriisi lahendamisega jätkatakse täna uuesti. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ei ole ikka nõus loobuma ei Mart Helmest siseministrina ega abielureferendumist. Peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) seisab endiselt LGBT-kogukonna diskrimineerimise vastu.

EKRE esimees, rahandusminister Martin Helme ütles pärast koalitsioonierakondade esimeeste kohtumist, et suure tüli puhul on hea märk, kui on tahe edasi rääkida. «Neid teemasid, mis on omavahel puntrasse sõlmunud, on rohkem kui üks: väärtusteemad ja eelnõude takerdumised. Küsimus on selles, et on väga erinev nägemus sellest, kes on üldse põhjustanud probleemi, ja seda pundart tuleb tasapisi arutada,» lausus EKRE esimees, lisades, et ühe küsimusena on täna arutlusel ka abielureferendum, millest EKRE mitte mingil juhul ei ole valmis loobuma.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles