Milliste kriteeriumide abil otsustada, kus puhata?

Copy
Foto: Vihula mõis

Siinne rikkalik, lopsakas ja ürgne loodus, kõrged euroopalikud standardid ning mitmekülgsed võimalused on viimase poole aastaga löönud silma särama paljudel, kes on kohalikke võimalusi oma puhkuseplaanidesse lisanud või alles uurivad neid. Ent sageli on keeruline leida sobivat kohta, kuhu perega sõita. Seda põhjusel, et nägemus puhkamisest on pereliikmetel tihti erinev - ema tahab spaasse, isa kuuma sauna, poeg seiklusi ja tütar elamusi. Kõlab tuttavalt? Ja kui peres on veel beebi võib perepuhkuse planeerimine kujuneda parajaks pähkliks, kuid see ei pea nii olema. Vihula Mõisa turunduse projektijuht Dina Kivi annab soovitusi, milliste kriteeriumide abil langetada otsus, kus ja kuidas puhata, et kõik pereliikmed oleksid rahul ja õnnelikud.

Millest alustada ja kuidas valida?

Kui sooja palmi alla ei saa, sobib minipuhkuseks hästi valitud spaa. Ent küsimus tekib, kuidas valida, kui on soov avastada mõnda uut kohta. Dina Kivi ütleb, et alati tasub ringi vaadata avatud meelega ning reisisihtkohaks valida paik, kuhu tavaliselt ei satu või vastupidi – koht, mis on aastatega armsaks saanud.

Et kõik pereliikmed saaksid puhkuseplaani osas kaasa rääkida võiks näiteks välja valida paar-kolm potentsiaalset sihtkohta, uurida sealseid pakutavaid teenuseid, tagasisidet, meelelahutusvõimalusi ja piirkonda tervikuna ning seejärel langetada ühine otsus. Mängulisemalt võib puhkuse veetmise koha ja tegevuste üle ka hääletada või liisku tõmmata, kuid meeles tuleb pidada, et puhkus peab pakkuma midagi kõigile. Seda tuleb sageli meenutada pere lastele, kes veedaksid meelsasti spaapuhkuse vaid mängunurgas, basseinis või teismelised šopates. Seetõttu on Dina Kivi sõnul eriti oluline, et spaa pakuks rõõmu nii suurtele kui väikestele. „Näiteks Vihula Mõisa saunakompleks uueneb ning alates novembrist  pakume külalistele väga mitmekesiseid ja põnevaid võimalusi sauna nautimiseks,“ ütleb Kivi. Uuest saunakeskusest leiab lisaks traditsioonilisele leili- ehk Soomesaunale neli uut sauna: sanaariumi, aurusauna, kadakasauna ja suitsusauna.

Sellest valikust leiab endale sobiva igaüks, sest mõeldud on nii neile, kellele sobib kõrge temperatuur kui neile, kes seda ei talu. Kivi toob välja, et suurepärast muistset saunatraditsiooni saab kogeda Metsavahi saunas ehk suitsusaunas, mida vanal ajal köeti ligi pool päeva ja saunaskäik venis sageli tundidepikkuseks ettevõtmiseks. Kaasaegses suitsusaunas saab samuti tunda tugevat suitsust aroomi ja nautida mõnusat, 100-kraadist kuumust. „Need, kes kuumust ei talu või kellel haiguste tõttu pole kõrge kuumusega saunaprotseduur lubatud saavad saunatamist endale lubada Karjapoisisaunas ehk kadakasaunas, kus sisenedes on tunda kohe sellele okaspuule iseloomulikku meeldivat lõhna,“ toob naine välja. Naisperele soovitab Kivi tulevases saunakeskuses külastada Mõisaproua sauna ehk sanaariumi, mille madal temperatuur võimaldab saunas pikalt mõnuleda ja lõõgastuda. Lisaks sanaariumile leiab keskusest edaspidi ka aurusauna, mis on hamami nime all Türgis kasutusel olnud tuhandeid aastaid ning toonud siinsesse kõnepruuki mõiste Türgi saun, mille mõju organismile on lõdvestav ja tervendav.  Samuti on mõeldud veemõnudele ning uuest avatavast keskusest leiab 15meetrise ujula, nii laste- kui külmaveebasseini ning mullivanni.

Parim perepuhkus on õpetlik puhkus

Kas tead, kus asub Euroopa parimaks ajalooliseks hotelliks pärjatud hotell? Jah, see asub siinsama Eestis ja tegemist on Vihula Mõisaga, mis kannab seda tiitlit alates käesolevast aastast. See on märkimisväärne ja kõrge tunnustus.

See ja paljud teisedki varasemad tunnustused annavad märku, et seda elegantset 16. sajandist pärit mõisa, mis pakub tänapäeval täiuslikku vaheldust linnaelu askeldustest ning luksuslikku peatuskohta, tasub külastada.

Mõis on näinud nii halvemaid kui paremaid aegu. Vihula Mõis on üle elanud haamri alla mineku ja ümberehitused, rüüstamisi ja põletamisi, mitu riigikorda ja rohkesti erinevaid omanikke. Tänaseks on hoonel uus hingamine. Erinevaid komplekti kuuluvaid hooneid on hoolikalt renoveeritud nii, et säiliks nende ajalooline olemus. Alles on jäänud paksud paekivist seinad, kitsad järsud trepid ja vanad laudpõrandad. Seda oma silmaga näha tähendab üht elavat ajalootundi.

Kõike seda ja palju enamat on võimalik kogeda, kui valida minipuhkuseks Vihula Mõis. Tutvu Vihula Mõisa teenustega kodulehel www.vihulamanor.com/et/

Vihula Mõisa uhiuus ujula & saunakeskus avatud alates 6. novemberist
Broneeri majutus ->
Copy
Tagasi üles