Hollandis eestlannast eraldatud tütart ei ole siiani tagasi saadud

Alexandra Saarniit
Copy
Ema ja tütar. Foto on illustreeriv.
Ema ja tütar. Foto on illustreeriv. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Maikuus eraldas Hollandi lastekaitse Elisabeth Salmini juurest tema tütre, sest lapse heaolu ei olnud nende hinnangul tagatud. Viieaastase Anna tagasi saamiseks on loodud 2500 liikmega sotsiaalmeediagrupp, toimunud piketid mitmes maailma linnas ja teemat arutatud ka riigikogus, uuris «Pealtnägija».

Eesti Kunstiakadeemia lõpetanud Elisabeth Salmin läks Hollandisse 2007. aastal, kus kohtudes kohaliku muusikuga sündis neil 2015. aastal tütar Anna. Kooselu lagunedes pendeldas eestlanna lapsega, kellel on nii Hollandi kui ka Eesti kodakondsus, kahe kodumaa vahet. Mullu sügisel koliti tagasi Amsterdami, sest Salmin soovis säilitada lapse sidet isaga ja tema kodumaaga, samas uskudes sealsetesse töö- ning eluvõimalustesse.

Naine teenis leiba tõlketöödega ning lapsega elati soodushinnaga sotsiaalkorteri ühes toas, kuid nende elamispind öeldi jaanuaris ootamatult üles. Salmin soetas seejärel järelmaksuga 3500 eurot maksva paatmaja, mis oli küll sada aastat vana ning seal puudus liitumisvõimalus elektri- ja veevarustusega, kuid sobis naise rohelise maailmavaatega. Lisaks ei olnud neil paadisilda, mistõttu paati ronisid ema ja laps mööda puud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles