Minimõõdus tänavatoit: pontsakad pannkoogid. Justnagu Hollandis

Britt Rosen
Copy
Nii need pannil rivis kohevaks kerkivadki.
Nii need pannil rivis kohevaks kerkivadki. Foto: Kooker

Kookeri pontsakad minipannkoogid ei trügi võistlema vanaema pannkookidega, kuid on kuumalt maitsev ja koduselt kosutav suutäis.

Kõik me teame, et vanaema pannkoogid on parimad. Aga kelle minipannkoogid võiks olla parimad? Kookeri omad, Tallinna raekoja küljekioskis-tänavakohvikus. Või siis Kookeri Kadaka tee nurgapealses kohvikus.

Minipannkoogid on nunnud, pannikuumalt ütlemata hõrk, ning erinevalt burgerist ka palju mõnusam näpu- ja tänavasöök. Kui te pontsakatele pannkookidele moosi või kastet valate, saab neid süüa karbikesest kahvliga, kuid seegi on mugavam kui mantlit mööda laiali pudenevat burgerit suhu püüda.

Juba Vanaturu kaelast raekoja poole sammudes tabab nina koduselt tuttav ja süljenäärmete masinavärki käivitav lõhnajuga: pannkoogid, ei mingit kahtlust! «Igal hommikul pannakse värske pärmitainas kerkima ja pisikeste pannkookide rivid pruunistuvad päris või sees,» räägib lahke pannkoogiküpsetaja, ise vilunult ja väledalt pika kahvliga koogikesi pannil ümber keerates. Ei mingeid koogipulbreid, ja suhkrut vaid nii palju, kui taina kergituseks tarvilik.

Magusatele minipannkookidele võib peale küsida maja enda moose, laste lemmikut Nutellat või ka soolakaramelli kastet. Soolasele portsjonile passib näiteks hapukoor. «Kui soovite, tuleme teile rändpanniga ka koju minipannkooke praadima, rääkimata pannkoogikuhila kohalesaatmisest soojakastis,» räägib müüja käigult. Koroonaaega arvestades on see tarvilik teadmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles