Rapla hooldekeskus ootab abi haigestunud personali asendamiseks

BNS
Copy
Foto on illustratiivne. Pildil Lihula hooldekodu.
Foto on illustratiivne. Pildil Lihula hooldekodu. Foto: Urmas Luik

Rapla hooldekeskuses on andnud positiivse koroonaproovi 13 keskuse töötajat ja 19 klienti, keskus ootab abi haigestunud personali asendamiseks, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Rapla vallavanem Meelis Mägi sõnas rahvusringhäälingule, et esimene nakatumisjuhtum hooldekeskuses tuli välja möödunud nädala kolmapäeval. Lisaks eelmise nädala testimistele viidi keskuses sel esmaspäeval läbi laustestimine. Praeguseks hetkeks on laekunud kokku 32 positiivset vastust, neist 13 on hooldekeskuse töötajad ja 19 on kliendid.

Mägi nentis, et hooldekeskustes kõige suurem probleem on personaliküsimus. «Kui langevad ära töötajad, kas siis positiivse testi tulemusena või sellega, et nad peavad lihtsalt eneseisolatsioonis olema, siis lihtsalt tööjõudu hooldekeskuses napib,» selgitas ta.

Vald on pöördunud abipalvega nii naabervaldade kui ka erinevate ametite poole. «Ega siin head lahendust ole. Seda näitas juba kevad, et riigil ei ole seda skeemi ja ressurssi, kuidas hooldekeskustele vajalikku ressurssi suurte viiruspuhangute puhul appi saata,» ütles Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles