REPORTAAŽ Kuidas ma Edgar Savisaare klubiõhtul käisin (1)

Henry-Laur Allik
Copy
Edgar Savisaare diskussiooniklubi.
 
Edgar Savisaare diskussiooniklubi.  Foto: Mihkel Maripuu

Endine Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar on asutanud diskussiooniklubi, mis korraldab iga kahe nädala tagant aruteluõhtuid. Neil õhtutel Tallinnas Kardise keskuses käivad Savisaare kokku kutsutud lähedased mõttekaaslased ja austajad arutlemas nii aktuaalsetel kui ka vähem aktuaalsetel teemadel.

Praeguse Tallinna linnavolikogu liikme Edgar Savisaare vestlusklubi ajalugu pole pikk. Esimene ametlik klubiõhtu toimus 17. septembril ja tänaseks on neid ametlikel andmetel kokku olnud neli.

Diskussiooniklubi aruteluõhtud – või nagu Savisaar neid nimetab, koosolekud – reklaamib Savisaar välja oma Facebooki lehel. Diskussiooniklubil on ka oma Facebooki leht, kuid seni pole sinna midagi sisulist postitatud.

Et endise linnaisa ürituste sarjast midagi teada saada, tuleb kasutada võimalust ja ise kohale minna. Mõeldud-tehtud. Diskussiooniklubi koguneb aadressil Pärnu maantee 82–101, Kardise ruumides.

Juba kaugelt paistab tuttav ratastool. Ukse peal tervitab meid Edgar Savisaare assistent Julia Sommer, kes ütleb, et oleme õiges kohas. Kuna Kardise keskuses kaldteed ega lifti pole, palub Vasakparteist Harju maakohtu otsusega välja visatud Sommer esimese asjana abi: «Kas te saaksite mind temaga aidata?»

Mina, fotograaf Mihkel Maripuu ja kolmas, tundmatu mees haarame ratastoolist kinni ja hakkame teda trepist üles tassima. Küsin kohe, kuidas talle seni vestlusõhtud on meeldinud. «Ainuke asi, mis mulle ei meeldi, on see, et ma siit trepist üles ei saa,» vastab Savisaar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles