Kallite pruutkleitide kandja laiendas uue äri Lätti ja Leetu

Priit Pullerits
Copy
Toidu kojuveoplatvormi Wolt Baltikumi turundusjuht Doris Roždestvenski ettevõtte kontoris Tallinna vanalinnas.
Toidu kojuveoplatvormi Wolt Baltikumi turundusjuht Doris Roždestvenski ettevõtte kontoris Tallinna vanalinnas. Foto: Tairo Lutter

Tiivustav kodutöö aitas Doris Roždestvenskil loobuda ametist, kus ta tundis end liiga mugavalt.

Doris Roždestvenski oli 23, õppis Tallinnas EBSis turundust, mis pani põnevusest silmad põlema, ja siis otsustas, et jääb pensionile.

Just pensionile – nii ta ütlebki.

Selleks ajaks oli ta töötanud juba seitse aastat. Tundnud tööga seoses nii armastust kui ka vihkamist.

Ta oli 15-aastane koolitüdruk, kui Tallinna lauluväljakul popikuningas Michael Jacksoni kontserdil modelliagentuuri juhile juhuslikult silma jäi. Järgmisel suvel, koolivaheajal, saatis agentuur ta kaheks kuuks Jaapanisse. «Mu vanemad olid ärevil,» meenutab Roždestvenski. «Mul endal polnud aimugi, mis saab.»

Temast sai Tokyos ja Osakas edukas kataloogimodell. Kaks kuud Jaapanis venisid kolmele, nii et sügisel hilines ta mitu nädalat kooligi. Pärast keskkooli lõpetamist veetis ta Jaapanis lausa pool aastat jutti. Tänu naerulohkudele, süütule, armsale ja nunnule välimusele oli ta eriti hinnas pruutkleitides poseerijana. Roždestvenski (38) pakub, et neid on ta selga ajanud tuhandeid. «Mis seal salata, raha teenis väga kenasti,» lisab ta.

Ometi tegi ta Jaapanis käimistele omal initsiatiivil lõpu. Mitte sellepärast, et vanust tuli juurde – kuigi mõne kliendi jaoks tuli agendil tõepoolest luisata teda paar aastat nooremaks –, vaid seepärast, et

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles