Tragöödiad vormisid Bidenist pandeemiaajastu liidri (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Joe Biden koos oma poja, Delaware’i peaprokuröri Beau Bideniga 2008. aastal Demokraatliku Partei kongressil Denveris. Beau surm ajuvähki 2015. aastal kannustas Bidenit tegema kolmandat katset saada USA presidendiks. FOTO: Chris Wattie/reuters/scanpix
Joe Biden koos oma poja, Delaware’i peaprokuröri Beau Bideniga 2008. aastal Demokraatliku Partei kongressil Denveris. Beau surm ajuvähki 2015. aastal kannustas Bidenit tegema kolmandat katset saada USA presidendiks. FOTO: Chris Wattie/reuters/scanpix Foto: CHRIS WATTIE/REUTERS/Scanpix

Nimetades tänavusi USA presidendivalimisi võitluseks riigi hinge pärast ning näidates isiklike kogemuste toel oma osavõtlikkust, suutis Joe Biden võita enamiku koroonaviirusest räsitud, poliitiliselt lõhestatud ja majandusraskuste pärast mures ameeriklaste poolehoiu.

«Kui suurem osa poliitikuid ütlevad valijale «Ma tunnen sinu valu», siis tundub see labane või pingutatud,» rääkis The Guardianile «Joe raamatu» («The Book of Joe») autor Jeff Wilser. «Bideni puhul on see tõeline, sest ta päriselt tunneb seda. Suurt osa Bideni elust on mõjutanud tragöödia ja praegu riik elab tragöödias.»

Poliitiliste liitlaste sõnul valmistas oskus leida ühist keelt inimestega, kes kannatavad, Bidenit ainulaadsel kombel ette valimisteks keset pandeemiat, mis on USAs nõudnud üle 237 000 inimese elu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles