Septembris sündis alkoholist puhkajate uus rekord

BNS
Copy
Alkoholismi küüsi on kerge sattuda, ent sellele võib lisanduda veel söömishäire.
Alkoholismi küüsi on kerge sattuda, ent sellele võib lisanduda veel söömishäire. Foto: Csaba Deli / PantherMedia / Scanpix

Tervise Arengu Instituudi (TAI) kampaania «Septembris ei joo» kutsub traditsiooniliselt eestimaalasi septembrikuus alkoholist puhkama - sel aastal osales kampaanias hinnanguliselt 59 000 inimest.

«Septembris ei joo» aktsiooni tagasiside oli positiivne ja nii veebis, sotsiaalmeedias kui tavameedias ilmus lugusid osalejatest, jagati muljeid, kommenteeriti edusamme ja kutsuti sõpru osalema. 

«Osalemise rekordile võis kaasa aidata ka koroonaolukord, mil seltskondlikku suhtlemist, baaride-klubide külastamist on vähem,» kommenteeris TAI alkoholi ja tubaka valdkonna juht Anneli Sammel.

Alkoholist puhkamisel on ka pikaajalisem positiivne tervisemõju, sest see annab inimestele parema kontrolli oma alkoholitarvitamise üle. Vastavad uuringud välismaal on näidanud, et see paneb inimesi mõtlema oma joomisharjumustele, mis vähendab tarvitamist veel ka pool aastat hiljem.

Kolm aastat tagasi võttis üleskutse vastu ligi 22 000 inimest, kaks aastat tagasi 27 600, mullu liitus TAI korraldatud alkoholivaba septembriga kampaania järeluuringu andmetel ligi 31 700 inimest.

Nõuannete jälgimiseks ja motivatsiooni säilitamiseks oli terve septembrikuu vältel võimalik silma peal hoida veebilehel septembriseijoo.alkoinfo.ee ja Facebooki lehel «Septembris ei joo». 

Kõigil, kes soovivad tarvitatavate alkoholikoguste piiramisel suuremat tuge, soovitab TAI tutvuda veebipõhise programmiga «Selge».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles