TalTechi majandusteaduskond kutsub oma vilistlasportaaliga liituma

Tallinna Tehnikaülikool
Copy
Foto: Tallinna Tehnikaülikool

TalTechi majandusteaduskond avas äsja oma vilistlasportaali, millega on väga oodatud liituma nii teaduskonna kui sellega eelnevalt liitunud asutuste vilistlased.

Portaali eesmärk on aidata vilistlastel hoida ja arendada ülikoolist kaasa saadud kontaktivõrgustikku ning seeläbi edendada oma karjääri. „Uue portaali siht on arendada vilistlaskogukonda, kus on lihtne üksteisega kontakti hoida, toetada nooremate vilistlaste karjääri ja enesearengut, olla vabatahtlikuks ülikooli üritustel ja veel palju muud. Loome üheskoos Eesti kõige vingema vilistlaskogukonna!“ kutsub dekaan Enn Listra üles.

Vilistlasportaal pakub võimalust:

  • hoida endiste ülikoolikaaslastega ühendust
  • leida uusi kontakte ning suurendada oma erialast võrgustikku nii Eestis kui ka välismaal
  • olla mentor, mentii või vabatahtlik
  • olla kursis vilistlastele suunatud pakkumistega ja püsida ülikooli infoväljas
  • saada informatsiooni ettevõtetele suunatud valdkonnapõhiste koolituste kohta
  • saada teavet ülikooli poolt ettevõtetele pakutavate teenuste ja arendusvõimaluste kohta oma ettevõtte lisandväärtuse ja konkurentsivõime loomiseks
  • luua oma gruppe vastavalt kursusele või huvidele
  • jagada üritust, mida korraldate või kus plaanite osaleda

Silmapaistvad vilistlased

Vilistlasportaal annab võimaluse olla ühes virtuaalses ruumis väga võimekate inimestega. Teaduskonna vilistlaste hulka kuuluvad näiteks peaminister Jüri Ratas, õiguskantsler Ülle Madise, poliitik ja Euroopa Liidu ametnik Henrik Hololei, Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas, suurettevõtja Ain Hanschmidt, börsijuht Kaarel Ots, ettevõtjad ja pankurid Erkki Raasuke ja Rain Lõhmus, Circle K juht Kai Realo ja paljud teised väljapaistvad inimesed.

Alates 2003. aastast on majandusteaduskond pakkunud ka rahvusvahelisi õppekavasid, kus läbi aegade on olnud õppureid ligi 80 riigist. Praeguseks on need noored ja edukad vilistlased hõivanud ametikohti erinevates rahvusvahelistes organisatsioonides ning äri- ja õigusalastes ettevõtetes üle terve maailma, nagu näiteks Euroopa Keskpank ja eu-LISA.

Kogukond

Teaduskonnal on u 17 000 vilistlast. Portaal on vahend kogukonna hoidmiseks, et vilistlastel oleks lihtsam üksteist inspireerida ja toetada. Noorematele vilistlastele on liikme staatus nagu soovituskiri juba end tõestanud vilistlase poole pöördumiseks. Mõnes teises sotsiaalmeediakanalis, nagu LinkedIn või Facebook, on see ilmselt keerulisem. Portaalist saab hõlpsasti vaadata, kes on mingis tegevusvaldkonnas nõus abi pakkuma ja millises vormis, näiteks valmis CV-d üle vaatama või nõu andmiseks kohtuma.

Tööturul juba pikemalt tegutsenud vilistlastele on portaal heaks kohaks, kust leida noori talente oma ettevõttesse. Mentorina on vilistlasel võimalus aidata kaasa ülikoolikaaslase enesearengule ja karjäärialasele edenemisele. Soovi korral saab panustada ka teaduskonna arengusse külalisesineja või -lektori, lõputöö kaasjuhendajana. Üks mõjusaid vahendeid tuleviku talentide toetamiseks on luua majandusteaduskonna üliõpilastele omanimeline või ettevõtte nimeline stipendium. Neisse, kel on potentsiaali viia Eestit edasi, tasub investeerida.

Liitu portaaliga: sbg-alumni.taltech.ee

Foto: Tallinna Tehnikaülikool

TalTechi majandusteaduskonnaga liitunud struktuuriüksused ja asutused :

-Tallinna Tehnikaülikooli  sotsiaalteaduskond

-Tallinna Tehnikaülikooli Tallinna Kolledž

-Concordia Rahvusvaheline Ülikool

-Audentese Ülikool

 
  
Copy
Tagasi üles