Kodututele jääb kaitsemaskidest puudu (1)

Alexandra Saarniit
Copy
Ühekordne mask.
Ühekordne mask. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna kodutute öömajades on isolatsioonivõimalused koroonaviirusesse nakatunute jaoks olemas, küll aga ei ole 600 kodutule maske kuskilt võtta, vahendab ERRi uudisteportaal

Sotsiaaltöötajate sõnul on majutusüksustes viibivad kodutud viiruse saabudes hakanud hügieeni tõsisemalt võtma ning lisaks käte regulaarsele pesemisele on mõned ostnud ka maskipaki, mida sotsiaaltöö keskusel pea 600 kliendile igaks päevaks jagada ei ole. 

«Meil on töötajatele neid varutud. Aga ainult, kui on sotsiaalnõustamine näost näkku, anname me kliendile,» ütles sotsiaaltöö keskuse juhataja Kersti Põldemaa ja lisas, et keeruliseks muutuks olukord siis, kui maski kandmiseks saaks kohustus.

Tallinnas on kokku alla tuhande kodutu, kelle hulgas teadaolevalt nakatunuid ei ole. Kevadel nakatus Alasi tänava öömajas koroonaviirusega 17 kodutut ning koos nendega jäid karantiini ka lähikontaktsed ning kui täna peaks veel keegi nakatuma, on Tallinna abilinnapea Betina Beškina sõnul majutusüksustes olemas nii varupinnad kui ka kriisiplaanid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles