Kaitsevägi peatas novembri lõpuni ajateenijatele väljalubade andmise (3)

Brita-Maria Alas
Copy
Kasarmu
Kasarmu Foto: Marianne Loorents

Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Heremi korraldusel peatati ajateenijatele väljalubade andmine 30. novembrini. Väljalubasid jagatakse vaid erandjuhtudel.

Kaitseväe peaarst kolonelleitnant Targo Lusti sõnul on väljalubade peatamine vajalik eelkõige sõdurite enda ja nende sugulaste kaitseks. «Erinevate isikute gruppide vahel kontaktide vähendamine on üks olulisemaid meetmeid, kuidas viiruse levikut tõkestada,» ütles ta.

Väljaõppe korraldamine jätkub kaitseväes vastavalt planeeritule. «Me jõustame tervisekaitse meetmeid viiruse võimaliku leviku tõkestamiseks, kuid samas on meie eesmärgiks jätkata ka igapäevast teenistust reservüksuste ettevalmistamisel ja nõutaval tasemel lahinguvalmiduse hoidmiseks,» ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem.

Kogu kaitseväes on kasutusele võetud rangemad meetmed viiruse leviku tõkestamiseks. On rakendatud nii distantsi hoidmine kui ka maskide kandmine, eelistatakse kaugtöö tegemise võimalust ning koosolekute korraldamist virtuaalkeskkonnas.

Kaitseväes on koroonaviirus tuvastatud 73 ajateenijal, tegevväelaste ja tsiviiltöötajate hulgas on 8 juhtumit. Nakatunud on paigutatud karantiini väeosadesse või viibivad koduses eneseisolatsioonis. Kõik nakatunud on suhelnud oma pereliikmetega.

Karantiini paigutatud sõduritega saab ühendust nende isiklikel telefoninumbritel, samuti on võimalik linnakusse saata pakke kas posti teel või jätta pakk väeosa pääslasse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles