Kuus Lamborghinit ja ameeriklased. Üliharuldane maastikuauto Tartu kollektsionääri kogust (2)

Heikki Sal-Saller
Copy
Lamborghini LM002 toodeti aastatel 1986-1992 täpselt 328 tükki.
Lamborghini LM002 toodeti aastatel 1986-1992 täpselt 328 tükki. Foto: Kristjan Teedema

Oli plaan sõita haruldase autoga. Tarmo Uffert, kelle garaaži väisasime, pakkus sõiduks Bentley S2 või siis Lamborghini LM002. Valisime LMi, kuna teadmisi selle sõiduki kohta nappis, pealegi on tegu uustulnukaga Eestis.

Istume Tartus Sepa ja Tähe tänava ristis väga haruldases maastikuautos ja ootame ristmikule pääsu. Viimati sõitsin siin NSU Ro80ga, nüüd siis taas Tarmo Ufferti autokogu ja Lamborghini LM002. Rool on väga raske, kuigi võimendatud, juhiuks surub vastu vasakut külge, pedaalid on veidi harjumatus kohas ja esimene käik läheb sisse allapoole. Väga mugav sõita ei ole. Vähemalt esimest korda.

Sel autol on 5,2-liitrine Lamborghini Countachi V12 mootor, mis arendab 450 hobujõudu ja kiirendab kolmetonnise «kasti» sajani vähem kui kaheksa sekundiga. Summutid pauguvad vaheldumisi justkui edeval sportautol, pöörderaadius on ebamugav ja rooli teevad raskeks Pirelli erirehvid. Linnasõiduk LM002 igatahes ei ole. Kütusepaaki mahub 270 liitrit bensiini ja seda kulub väga palju, keerulisemates oludes kuuldavasti isegi sada liitrit sajale kilomeetrile.

1986. aastal Brüsseli autonäitusel tutvustatud autot peetakse maailma esimeseks supermaasturiks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles