Riina Solman: kust tulevad õpetajad, arstid, politseinikud ja päästjad? (23)

Riina Solman
, Rahvastikuminister
Copy
Lastega maal elamine on täiesti võimalik. Võrumaal Sarve talus elab linnast maale kolinud kolme lapsega perekond, kes tutvustab külalistele alpakasid, laamasid, kitsesid ning muid loomi ja linde.
Lastega maal elamine on täiesti võimalik. Võrumaal Sarve talus elab linnast maale kolinud kolme lapsega perekond, kes tutvustab külalistele alpakasid, laamasid, kitsesid ning muid loomi ja linde. Foto: Arvo Meeks

Üleeilses Postimehes kirjutas politoloog Martin Mölder sihi kaotanud juhterakondadest, nentides tabavalt, et Eestil on laiemalt suund ja eesmärk tegelikult olemas: «Kui eesti kodanikelt küsida, kas eesti rahvuse ja kultuuri säilimine läbi aegade peaks olema Eesti riigi peamine eesmärk, siis on peaaegu kõik sellega nõus. Demograafiline kriis ja riigi selliselt sõnastatud eesmärk on omavahel seotud.»

Saan Mölderist aru nii, et demograafilise kriisi tunnistamine, selle takistamiseks ette võetavad sammud ja põhieesmärk, kuidas tagada jätkusuutlikkus, võiksid olla meie baaskonsensus, ühisosa. See, kuidas takistada rahva, keele ja kultuuri hääbumist, kui laias laastus ja lihtsustatult öeldes on kaks diametraalselt erinevat varianti: inimesi peab juurde tulema kas seestpoolt või väljastpoolt.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles