Eesti Microsofti juht: ettevõtteid ei saa hoida kassapidaja rahaga (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Ingrid Toonekurg usub, et kuigi majanduses on raske seis, põhja ta siiski ei lähe, sest inimestel on alati midagi vaja. 
Ingrid Toonekurg usub, et kuigi majanduses on raske seis, põhja ta siiski ei lähe, sest inimestel on alati midagi vaja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Microsofti Eesti juht Ingrid Toonekurg ütles, et kuigi tema firmal läheb hästi ja majanduse suhtes on ta pigem optimistlik, leidub siiski hulk firmasid, kellel on veel tulevatelgi aastatel raske. Ettevõtete lõputut toetamist riigi rahaga ta aga õigeks ei pea.

Kuidas Eesti Microsofti juhiks saadakse?

Olen Microsoftis töötanud 15 aastat ja mul on tegelikult kaks töökohta: Eesti esinduse juht ja äritarkvara spetsialistide tiimi juht Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis. Sellele töökohale mul eraldi kandideerida ei tulnud – mul oli firma usaldus varem välja teenitud.

Microsofti aktsia on kriisiajal tublisti tõusnud – kuidas Eesti üksusel läheb?

Microsoftil läheb täpselt nii hästi, kui hästi läheb tema klientidel. Praegu on raske prognoosida kõiki mõjusid, mis [koroona] teise lainega seotud on. Aga arvestades seda, kui palju on meie teenuseid kasutusele võetud, läheb praegu hästi ja see kajastub ka aktsia hinnas. Eestis me midagi erilist ümber ei teinud, välja arvatud kodukontorisse kolimine. Muude investeeringute kohta pole praegu midagi täpsemat avaldada.

Kas Eesti üksus saab ise otsuseid teha või tulevad käsud USA peakorterist?

Meid ikka usaldatakse, kuna me teame, milliseid eripärasid siin arvesse võtta. Kui on midagi, mis Eestis huvi ei paku, siis saame seda öelda. Eestil on tubli digiriigi kuvand, kuigi avalik sektor on võtnud pilvestrateegias pisut rahulikuma suuna.

Tähtis on teha seda, mis aitaks elus edasi. Näiteks üks asi, millest firmad rohkem kasu saaksid, on tehisintellekt ehk AI: panna andmed enda kasuks tööle! Andmeid tuleb aina enam peale. Näiteks, kui tead, millele kulutad, siis annab see võimaluse kulude optimeerimiseks, protsessi kiiremaks muutmiseks. Elu on muidugi kogu aeg muutumises – see algoritm, millega veel jaanuaris müüki prognoositi, võis märtsis osutuda kasutuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles