TV3: Viimsi hõljuk leidis ostja

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi hõljuk.
Viimsi hõljuk. Foto: Liis Treimann

Kui 2007. aastal sai kolm püsiasustusega väikesaart tänu siseministeeriumile hõljuki omanikuks, selgus Viimsi vallas peagi, et Prangliga ühenduse pidamiseks selline sõiduriist siiski ei sobi ja täna võib ilmselt öelda, et hõljuk on edasi müüdud soomlastele

Viimsi abivallavanem Endel Lepik rääkis «Seitsmestele uudistele», et esimesel pilgul tundus tegu olevat suurepärase kingitusega – 2007. aasta sügisel testiti aluseid Leppneemest Pranglile sõites, kui lainekõrgus oli pool meetrit ja hõljuk toimis sellistes oludes väga hästi.

Hiljem selgus aga, et suur lainetus, tihe laevaliiklus ja rüsijää ei sobi siinkandis hõljukile.

«Sellist hetke, kus on sile lausjää, kus ta väga hästi õigustaks ennast, sellist olukorda meie saarte vahel ei teki,» tõdes Viimsi vallavanem Haldo Oravas. «Tegelikult jäise veega ja miinustemperatuuridega ei saa teda ka vee peal kasutada, sest see veetolm külmub ja ta muutub raskeks.»

Täna avati enampakkumise ümbrikud. Mõlemad kaks pakkumist olid tulnud Soomest. Hõljuki alghind oli 30 000 eurot ning mõlemad pakkumised olid sellest veidi suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles